1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Bravian uusi firmware ja kaapeliverkon Cable HD standardi

Viestiketju HD-kanavat -osiossa. Ketjun avasi Zornac 02.11.2009.

Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.
  1. Zornac

    Zornac Member

    Liittynyt:
    02.11.2009
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tulipa yllätyksenä kun ostin puolivuotta vanhan Sony Bravia 40Z5500 tilalle isomman 46Z5500 telkun, että uudessa laitteessa oli firmware päivittynyt ja tällä oli estetty kaapelikanavien järjestely kuten haluaa. Huom. tämä koskee vain kaapeliviritintä, antennivirittimessä kanavien järjestely onnistunee edelleen.

    Kyselin Sony Centeristä asiaa tarkemmin ja sieltä kerrottiin, että ominaisuus on osa Cable HD sertifikaattia, missä kanavien järjestelyä ei enää sallittaisi. Tämä helpottaisi kuulemma operaattorien kanavajärjestelyjä, kun telkkareita ei tarviste enää viritellä muutosten jälkeen uudestaan.

    Ihan kiva... käytännössä meni EPG käyttökelvottomaksi kun saa vaihdella useita sivuja, jotta näkisi mitä ohjelmaa tulee vain niiltä suosikkikanavilta joita tykkään seurata. Ohjelmien ajankohtien vertailu kanssa meni hankalaksi. Kun tulee myöhemmin lisää HD-kanavia kaapeliin Nelosen lisäksi, olisi kiva tietenkin korvata vanhat peruslähetykset näillä HD-kanavilla. Vaan eipä onnistu, tavalliset lähetykset nököttää kiveen hakattuina kanavapaikoilla 1-5 ja jos haluaa katsoa HD:nä, pitää mennä jonnekin 30+ kanavapaikoille etsimään. :mad:

    Kanavien vaihtaminen tosiaan onnistui vanhalla firmwarella, ei ehkä nyt ihan niin käyttäjäystävällisesti kun olisi voinut, mutta onnistui kuitenkin. Yritän etsiä löytyykö tuota vanhempaa firmware versiota jostain ja isken sen kiinni tähän uudempaan telkkuun, täyttä paskaa tuo uuden standardin mukana tuomat rajoitukset.

    Tuleepa mieleen tämmöinen ajatus, että kun vanhemmilla ei ole enää mahdollisuutta vaikuttaa mitä kanavia televisiossa näkyy, uskaltaako lapsia päästää enää vapaasti selaaman kanavia?

    Olkaa varovaisia jos olette päivittämässä kaapeli-telkkunne firmiksiä, voi tulla yllätyksiä.

    EDIT: Sonyja huoltava Niinimaa tiesi kertoa, ettei firmiksiä pystyisi päivittämään alaspäin, eikä sieltä osata auttaa asiassa. Mahtavaa. Odottelen vielä Sonyn virallisesta tuesta vastausta, jos vaikka saisi seuraavassa firmware päivityksessä dumpattua tuon "ominaisuuden".

    EDIT2: Sony vahvisti Niinimaan viestin sisällön, firmistä ei voi päivittää alaspäin. Sony tiesi kertoa, että ainoa keino palauttaa kanavien hallinta takaisin kuluttajalle on muuttaa television maa-asetus esim. Tanskaksi, jossa kyseinen standardi ei ole käytössä. Ruotsi puolestaan on standardin takana, joten tämän valinta ei auta.

    Aloitin TV:n uudelleenasennuksen, valitsin ensimmäisenä käyttökieleksi suomen ja seuraavaksi tanskan. Tämä aktivoi kanavajärjestyksen valinnan asetuslista. Kanavat tuntuvat toimivan, joten tämä tuntuu olevan ratkaisu kunnes Tanska liittyy mukaan tuohon sertifikaattiin tai Sony ratkaisee asian uudella tuotepäivityksellä.
     
    Viimeksi muokattu: 03.11.2009
  2.  
Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu