1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

TopField 4100PVRc

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi perttipe 16.10.2010.

  1. perttipe

    perttipe Member

    Liittynyt:
    26.10.2007
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Apuva! Mokoma boxi alkoi pätkiä toistettaessa talletettuja ohjelmia. Eli toisto joko katkeaa seinään tai sitten pätkii ja hyytyy lopulta. Kaikki ohjelmat on kyllä tallentuneet kokonaan. Alkuperäinen firmis eikä muitakaan temppuja tehty.
    Tämä alkoi, kun levy tuli kerran täyteen. Laite pelaa muuten täysin ok.

    Eli onko tuttu tilanne ja mitä ratkaisuja?
     
  2.  
  3. Japsu1

    Japsu1 Active member

    Liittynyt:
    05.09.2003
    Viestejä:
    2,563
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Levy on syytä alustaa, ja vastaisuudessa älä koskaan päästä levyä täyteen. Ennaltaehkäisevänäkin toimena kannattaa levyä alustaa aina vuoden tai parin jälkeen, käytöstä riippuen. Jos joka päviä teet useita tallennuksia ja poistoja niin levyn tiedostot pirstaloituu aika pahasti ja loppujen lopuksi levy sekoaa kuten nyt kävi...
     
  4. perttipe

    perttipe Member

    Liittynyt:
    26.10.2007
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Juuri näin on käynyt ja näkyy olevan täysin pirstaleina kaikki muut paitsi vanhimmat tallenteet ainakin TopfHDRW:n mukaan. Defrag ei toimi vaan antaa virheilmoitukasen ja tyssää siihen.
    Tarttee jatkaa kokeiluja, kun ei ole takuukaan voimassa...
     
  5. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    2,213
    Kiitokset:
    130
    Pisteet:
    93
    Vastaava tilanne oli itselläni katsomisen suhteen. Kun katsottava ohj. pysähtyi niin siitä ei päässyt ohitse kuin pikakelauksella. Eniten pyshdyksiä oli 2:n tunnin ohjelmissa max. 6 kpl. Toisaalta yleensä 1/2 tunnin tallenteet olivat OK. Alustin kovalevyn koneen omalla ohjelmalla ensin. Kesto 1-2 sekuntia!! Ihmettelin että menipä äkkiä kun vertaa tietokoneen alustamisaikaan. Ei vaikutusta. Tämän jälkeen tarkoituksena oli tutkia kiintolevy tietokoneessa kunhan keritään tai vaihdetaan uudet konkat tilalle, pahimmassa tapauksessa ostetaan uusi tilalle. Tämä reistailuaika oli juhannuksesta elokuun alkupuolelle kaikkein lämmpimimpänä aikana. Kuinka ollakaan olimme 2 vk. reissussa elokuussa jonka aikana tallennin sai olla rauhassa odottamassa potkua "perseeseen". Mutta siellä se vielä omassa paikassaan on ilman mitään korjauksia tai päivityksiä ja toimii moitteettomasti. Vika ei ole tähän menessä selvinnyt ja tuskin selviääkään kun tuollainen "ihmeparantuminen" sille tuli kun sai olla rauhassa 2 vk. Vaikea sanoa oliko tuo kesän kuuminjakso sitten syypää asiaan.
     
  6. perttipe

    perttipe Member

    Liittynyt:
    26.10.2007
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Laite käy varsin kuumana, kun siinä ei ole tuuletinta. Lämpötilan nousu lisää takkuilua selvästi, ainakin mulla.
    Mittasin Fluken yleismittarilla powerin jännitteet ja ne näytti olevan kunnossa. Laitoin mittausta ennen tunniksi kaksi nauhoitusta ja toiston päälle samanaikaisesti maksimikuorman ja lämpenemisen aikaansaamiseksi.
    Vaikka nuo jännitteet näyttää olevan ok, niin vaihdan konkat. Ne kun ovat melko halpoja verrattuna uuteen boxiin :) Konkat kun tykkää huonoa lämmöstä ja mitä huonompilaatuisia ovat sitä vähemmän.
    Kerron sitten miten kävi.
     
  7. finnvideo

    finnvideo Member

    Liittynyt:
    09.11.2010
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Topfieldin virtalähteessä on käytetty ala-arvoisia komponentteja. Ne tuottavat tarpeettomasti lämpöä sinne boksin sisälle. Lisäksi kyseiset kiinalaiset kondensaattorit pettävät, kun lämpö nousee riittävän korkealle.

    Ongelmasta pääsee tyystin eroon vaihtamalla hakkurivirtalähteen kondensaattorit laadukkaampiin.

    Aika tyhjentävä selostus aiheesta löytyy paikasta http://www.toppy.fi/keskustelu/topi...-toppyyn-kondensaattorit-ajoissa-vaihtamalla/
     

Jaa tämä sivu