1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows asennus ei lähde käyntiin !

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi weirdfell 29.08.2013.

  1. weirdfell

    weirdfell Regular member

    Liittynyt:
    08.09.2004
    Viestejä:
    283
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Noniin. Olen lukenut keskustelua asennuksen ongelmista ja tehnyt khyll kaiken ohjeistetun mutta aina käynnistyy windowsiin vaikka olen laittanut biosista first boot device dvd asema ja kaikki muutkin kommervenkit.
    Historiaa... XP Pro Fin sp3... Kone on emännän äidin. Ja DNA viesti heille että koneesta virus pois kun jakaa sitä nettiin tai netti suljetaan... No oletettiin että kun siinä taloudessa asuu 21 v nuorimies, että se jakaja kone olisi se.. Vaan eip ollu.. Se kone asennettiin puhtaalle, näin ollen se oli poissuljettu. Jäljelle jäi mamman kone johon perehdyin. MalwareBytesillä alkuun ja havaitsi 11 troijan variaatiota---> Poistoon . Sen jälkeen avg virustarkistus---> ei viiruksia. Sen jälkeen varmuuden maksimointia, F-Securen online scannerilla---> Ei viruksia mitään.Noin päästiin sitten siihen tulokseen et sen asentaa kokonaan puhtaalle niin ei varmasti löydy yhtään shaibaa. Asennusmeedio asemaan kone buuttaa starttaa suoraan windowsiin, ei vilahda mikään kehote " Paina jotakin näppäintä käynnistääksesi cd - levyltä ". Ja sitten hokasin kun avasin media asemassa ollessa oman tietokoneen kautta sen aseman ominaisuudet ?? Tyhjää cd:tä näyttää ja kuin asennusmedia cd olisi tyhjyyttä täynnä? olen poistanut aseman ja käynnistyksen jälkeen kone on havainnut ja toimii muka oikein , vaan eipä toimi.
    Millä ihmeellä saan sen ymmärtämään levyt joita sullon asemaan ( Kokeilin varuiksi toisella asemalla mutta sama tulos ) Biosissa näkyy tämä asema ja kaikki on kuin pitääkin, mutta jokin mättää... Mutta mikä? :)Ja btw, asennusmedia on aito ja alkuperäinen XP pro fin ei mikään warehile.
     
  2.  
  3. Joensuu

    Joensuu Active member

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    2,545
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68
  4. weirdfell

    weirdfell Regular member

    Liittynyt:
    08.09.2004
    Viestejä:
    283
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jep. Ajoin täyden tarkistuksen Ms Safety Scannerilla, eikä uhkia lainkaan. Pitää kokeilla tuoreempaa cd/dvd-asemaa, kun tuo omakin on jo loppuun asti käytetty monta vuotta vanha laite. Kiitän ohjelman viittauksesta :)Palaan sitten kun selviää loput onkelmat, että mistä se kenkä rutisti.
     
  5. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Kannattaa ajaa vielä Eset online scanner, Sophos scanner.
     
    Viimeksi muokattu: 29.08.2013
  6. HenaPetteri

    HenaPetteri Member

    Liittynyt:
    26.12.2011
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Moi.
    Joskus olen törmännyt vanhan raudan kanssa siihen, että mikäli muuttaa BIOSin asetuksista boottaus-järjestystä, niin voi olla kovastikin merkitystä sillä ovatko kovalevy ja dvd-asema kiinni samassa IDE-kaapelissa.
    Jos ovat, niin ne pitää olla jumpperoituna oikealla tavalla ja joissakin tapauksissa saattaa olla vielä kiinni siitä, missä järjestyksessä ne asemat on kiinni kaapelissa.
    Usko tai älä mutta nää jutut on joskus ihan henkimaailman asioita :)

    Toivottavasti ongelmaan löytyy ratkaisu.
     
  7. mraudiotest

    mraudiotest Newbie

    Liittynyt:
    14.08.2013
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Käyttäkää nyt hyvät ihmiset järeämpiä aseita kaiken maailman uhkia vastaan. WiseCare 365 Free ja Advanced SystemCare Ultimate ovat tosi tehokkaita. Jälkimmäisestä aluksi Asiantuntijatila/Antivirus/Pikaskannaus(tai Täysiskannaus)/sitten seuraavaksi Hoito josta asetukset Valitse kaikki/Skannaa/Korjaa. Löytyneitä (punaisia !) voi tarkastella napauttamalla hiirellä kohdetta. Kummassakin kohteessa voi laittaa "Korjaa automaattisesti" niin halutessaan. Tehokkaita ja siten suositeltavia. Siitä vain käyttämään.
     
  8. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Tuo Advanced ohjelma ei välttämättä ole täysin luotettava joten sitä en kokeilisi.
     
  9. 79atanos

    79atanos Regular member

    Liittynyt:
    20.05.2008
    Viestejä:
    1,945
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    48
    Noista ohjelmista kannattaa tosiaan pysyä visusti kaukana. Varsinkin tuo Advanced SystemCare on sitä haisevinta sontaa tunnettujen putsausohjelmien joukossa. Siitä on omakohtaisia kokemuksia muutaman kaverin koneelta ja kokeilin tuota kuukauden ajan itsekin huvin ja urheilun vuoksi, kuukauden aikana jouduin tekemään järjestelmän palautuksen 4 kertaa ja kerran jouduin palauttamaan koko Windowsin levukuvan avulla. Pieni googlettelu ei kertonut kovinkaan hyvää kuvaa tuosta toisestakaan ohjelmasta.
     
  10. Osku58

    Osku58 Regular member

    Liittynyt:
    22.03.2006
    Viestejä:
    256
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Advanced SystemCare on mukavasti koneen rekisterin sekoittava työkalu. Ei pidä käyttää. Lukekaahan asiasta.
     

Jaa tämä sivu