1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

TrojanDownloader -virus iski eikä ota lähteäkseen

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi Jonsu11 05.12.2011.

  1. Jonsu11

    Jonsu11 Member

    Liittynyt:
    05.12.2011
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Päivää ihmiset.

    Olen ihan vihreä näissä virusasioissa joten pyydän anteeksi jos kuulostaa sekavalta tai puutteelliselta tämä valitus :)

    Muttah, tässä viikonloppuna aukaisin (typerä kun olin) s-postin, jolla oli outo nimi (mutta tuttu lähettäjä) ja kun viesti oli tyhjä ajattelin heti että virus sieltä tuli. Tein kattavan virusskannauksen MSE:llä ja se löysi ja posti pari Troijalaista mutta yksi virus (TrojanDownloader:Win32/Unruy.H) ei poistu koska se ei löydä sitä. Olen tehnyt useamman kerran tuon tarkistuksen ja aina se löytää sen uhan ja kehottaa poistamaan mutta aina kun laittaa "poista", ohjelma ilmoittaa ettei löydä kys. virusta (ja aina se on WINDOWS/Temp kansiossa mutta eri nimellä).

    Latasin DRWEb CureIt ohjelman jonka ajoin sitten vikasietotilassa (kesti ikuisuus) ja se löysi 9 virusta(1 troijalainen)/haittaohjelmaa/adwarea mutta ei juuri tuota unruy:ta. Se korjasi kaikki mitkä pystyi ja siirsi korjaamattomat johonkin väliaikaiskansioon ilmeisesti. Sen jälkeen käynnistin uudestaan ja tein taas tuon skannauksen MSE:llä ja silti se herjasi sitä unruy:ta.

    Myös, Windowsin tehtävien hallinassa näkyy olevan ping.exe joka käyttää suoritinta melkein 100%:sti, liittykö nämä toisiinsa? Onko tuo ping.exe se virus (c:\windows\system32 -kansiossa joten ei pitäisi olla, näin käsitin?) vai vaikuttaako se unruy vain siihen?

    Olen nyt selannut nettiä ja löytänyt miljoonasata ohjetta miten sen poistaa. Seuraavaksi ajattelin kokeilla CCleaneria ja MBAM:ta vaikka näin aluksi. Joissakin kehotetaan tekemään tämä vikasietotilassa ja joissakin paikoissa ei sanota mitään. Onko tällä väliä suuresti, kummassa tekee?

    Jos ne ei toimi, sitten on keinot hukassa. Oman tietotaidon puute on tässä nyt hidasteena. Löysin ohjeita, jotka vaativat prosessien sammuttamista (mutta en tiedä minkä nimisen), dll-tietojen poistamista(jos oikein muistin) ja Registry Editorin käyttöä jota ei suositella jos ei ole tarvittavaa tietotaitoa ettei vain tee isompaa vahinkoa koneelleen... eli I'm screwed :D

    Joten apu olisi erittäin mahtavaa, kiitos jo etukäteen!

    Jos saan tämän kamaluuden koneelta pois, kannattaako vaihtaa tuo MSE vaikka Aviran Antiviriin vai saako se jäädä (tästäkin ollaan montaa mieltä joten en tiedä)?

    Käytössä oleva Windows on XP v 5.1, sp 3.

    Kiitos.

    Terveisin, Jonsu
     
  2.  
  3. Genetti

    Genetti Regular member

    Liittynyt:
    27.10.2011
    Viestejä:
    167
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei ole merkitystä mitä virustorjuntaohjelmaa käyttää. Jos joku virustorjuntaohjelma olisi parempi kuin muut, niin silloinhan kaikki käyttäisivät tätä parasta ohjelmaa.
     
  4. Make_72

    Make_72 Regular member

    Liittynyt:
    29.07.2007
    Viestejä:
    1,666
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    48
    Lataa ja asenna SUPERAntiSpyware
    Käynnistä kone vikasietotilassa painamalla F8 näppäintä.
    suorita Rkill->klik
    Scannaa kone SUPERAntiSpywarella
    älä käynnistä konetta uudestaan Rkill ajon ja SUPERAntiSpywaren scannauksen välissä,muista tarkistaa SUPERAntiSpywaren päivitykset ennen scannausta.
    poista kaikki mitä SUPERAntiSpyware löytää,tyhjennä roskakori.
    käynnistä kone normaali tilassa.
    jos ongelma ei poistu niin suosittelen laittamaan HijackThis ohjelman login sille kuuluvalle ketjulle eli tänne
     

Jaa tämä sivu