1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

SUPERAntiSpyware + F-Secure

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi Sakanari 20.03.2010.

  1. Sakanari

    Sakanari Member

    Liittynyt:
    03.03.2010
    Viestejä:
    84
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Sellanen kysymys, että voinko pitää noita samaan aikaan. Eli AntiSpyware olis vaan tarkistuksiin ja haittaohjelmien poistoon ja F-Secure on palomuurina ja muutenkin nettiturvana. Ei ole mitenkään haitallisia toisillee? Entä onko joku toinen ohjelma parempi haittaohjelmien ja virusten poistoon, kuin tuo SUPER AntiSpyware?
     
    Viimeksi muokattu: 20.03.2010
  2.  
  3. Challu

    Challu Regular member

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    138
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Mielestäni joskus luin että tuo superantispyware on itsessään haittaohjelma..
    Suosittelisin kumminkin sen vaihtamisen spybottiin esimerkiksi..
     
  4. Ydintalvi

    Ydintalvi Regular member

    Liittynyt:
    19.12.2008
    Viestejä:
    506
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    26
  5. Sakanari

    Sakanari Member

    Liittynyt:
    03.03.2010
    Viestejä:
    84
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ton voi pitää luotettavasti päällä samaan aikaan virusturvan ja palomuurin kanssa päällä. Ei vaikuta niitten toimintaan?
     
  6. Ydintalvi

    Ydintalvi Regular member

    Liittynyt:
    19.12.2008
    Viestejä:
    506
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    26
    Tottakai
     
  7. _kooma_

    _kooma_ Active member

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    2,051
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    78
    No ihan tuotakaan en mene uskomaan... Lol:)
    Tuskinpa esim downlaod.fi jakais ohjelmistoa jossa on haittaohjelma.. Ja mitä tulee Spybottiin, niin se on ihan pätevä ohjelma sekin, mutta eniten kuraa (jos koneella sellaista on) löytyy Malwarebyte's:llä ja tuolla SUPERantispywarella. Eli olet tainnut lukea joko joltain haitake sivustolta, tai sitten joku ei vain ole osannut käyttää sitä.

    Toinen vaihto ehto voi olla se, että jokin virustorjunta jostain syystä on jossain kohtaan antanut ohjelmasta, ns.falsepositiven mikä siis ei ole virus, troijalainen tai muu haitake. Samoin Avast ilmoitteli useaan otteeseen Iobit 360 Securityn kanssa, kunnes korjasivat ongelman päivityksellä.
     
  8. heikki75

    heikki75 Regular member

    Liittynyt:
    23.10.2007
    Viestejä:
    1,563
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    48
    Opettele käyttämään nettiä turvallisesti niin silloin et ikinä tarvitse haittaohjelmien poisto-ohjelmia, esim SUPERAntiSpyware ja Malwarebytes' Anti-Malware.

    Oletko tietoinen että mikään virustorjuntaohjelma ei tunnista uusimpia haittaohjelmia, koska tunnisteet tulevat aina jälkijunassa. Parhaiten estät vaaralliset haittaohjelmat kun pidät koneesi päivitykset ajantasalla ja lataat ohjelmat vain luotettavilta sivuilta.

    Rikolliset yrittävät kaikin keinoin saada sinua hyväksymään jonkun tiedoston latauksen jotta koneellesi saataisiin haittaohjelmia, esim:

    Kuvassa on "videokoodekki" rikollisen nettisivulla.
    Kuvassa on "virustorjuntaohjelma" rikollisen nettisivulla.
     
  9. Sakanari

    Sakanari Member

    Liittynyt:
    03.03.2010
    Viestejä:
    84
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    No kyllä sen kai kaikki tajuaa, että ei mistät tahansa sivulta kannata tavaraa latailla. Päivitykset tottakai pidetään ajantasalla, mutta on se kiva olla vielä joku ohjelma jolla voi tarkastaa että mitään haittaohjelmia ei ole tullut. :)
     
  10. heikki75

    heikki75 Regular member

    Liittynyt:
    23.10.2007
    Viestejä:
    1,563
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    48
    Ei aloittelija voi mitenkään tietää että esim pornosivulla ilmestyvää rikollisen huijaus ilmoituksen tiedostoa ei saa ladata ja asentaa. Tämän takiahan rikolliset näitä tekevät ja näitä ilmestyy päivittäin uusia, joissa on uusia haittaohjelmia joita virustorjuntaohjelmat eivät vielä tunnista.

    Jos ei ole varma että osaa nettiä käyttää turvallisesti niin Malwarebytes' Anti-Malware ohjelmalla voi varmuuden vuoksi kerran kuussa tarkistaa koneen > "Tarkista päivitykset" > "Suorita pikatarkistus".
     
    Viimeksi muokattu: 21.03.2010
  11. _kooma_

    _kooma_ Active member

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    2,051
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    78
    Aina ei riitä että itse käyttää nettiä turvallisesti. Esimerkkinä nämä paljon puhutut Messenger virukset ja Troijalaiset. Niistä ei aina ole etukäteen mitään tietoa. Vasta kun tarpeeksi monessa koneessa ötökkä majailee se voi aktivoitua.
    Näitähän tuli tässä jokin aika sitten oikein parvena, ja buumi kesti kauan.
    Lisäksi, vaikka olisit kuinka varovainen (olettaen kuitenkin että netti piuha on koneessa kiinni) niin myös kaverisi voi tietämättään lähettää jonkin kuvan vaikkapa Facebookissa missä se virus on.

    Joten kyllä se virustorjunta on ihan käypä turva. Myös kokeneemmalle käyttäjälle, tosin itse olen käyttänyt sen verran kauan konetta ja nettiä että osaan jo hyvin tunnistaa mahdolliset ongelmat. Mutta aina sekään ei onnistu. Siksi mulla on omalla koneella sekä ajantasalla oleva virustentorjunta ohjelma, että haitakkeiden poistoon soveltuvia sovelluksia.

    Itselläni ei ole edes vielä kovin pitkää aikaa siitä kun siirryin XP:stä seiskaan, ja entisenä XP:n käyttäjänä takaraivoon on jäänyt pysyvä pelko todella helposta kaapattavuudesta. Nykyisissä Win 7 ja Vistassa on ihan hyvin toimiva palomuuri jo itsessään, mutta ei vara venettä koskaan kaada.
    Löytyypä itseltä Linuxikin, Mintillä useimmiten olen verkossa, ja Live-CD:llä on usein tullut puhdistettua koneita, sekä omaa että kavereiden kun ovat olleet niin juntturassa että seuraava vaihtoehto olisi ollut uudelleen asentaminen.
     
  12. heikki75

    heikki75 Regular member

    Liittynyt:
    23.10.2007
    Viestejä:
    1,563
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    48
    edit:
     
    Viimeksi muokattu: 12.10.2010
  13. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
    Paljon puhutaan siitä järjestä ja turvallisuudesta.
    Se ei aina mene ihan niin.

    Yhdellä kaverilla oli ongelmia koneen kanssa, puhui että ei tarvita mitään ku osaa käyttää järkeä. Kuitenkin Malwarebytes Anti-Malware löysi evästeiden lisäksi parisenkymmentä haittaohjelmaa. Luuletteko tosiaan että virukset ja haittaohjelmistot ponkaisevat itsekseen ylös että "Hei, minä olen virus ja olen täällä?". Samaa se kaverikin valitti ettei koskaan ole näkynyt mitään. Ei tietenkään, kun koneella ei ole mitään mikä löytäisi nuo. Ainoastaan virustorjunta löytyi, sekin Avast! joka ei löydä todellakaan kaikkea koneelta.

    Itselläni F-securen tietoturva, jossa palomuuri ja virustorjunta. Löytää myös jonkun verran haittaohjelmia. Ainakin kerran kuukaudessa Anti-malware niin luulisi pysyvän suhteellisen siistinä kone. Hyvin harvoin Malware mitään löytää, mikä taas kertoo tuon F-securen toimivuudesta. Huomattavasti kevyempi kuin edelliset F-securen versiot, ja sai myöskin kakkoskoneen samalla turvattua, kun kolmelle koneelle saa asentaa tuon ohjelmiston.
     

Jaa tämä sivu