1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone jäätyy kesken virusskannauksen

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi ana3 21.09.2013.

  1. ana3

    ana3 Newbie

    Liittynyt:
    21.09.2013
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eli ongelmana on, että kone jäätyy aina kesken virusskannauksen jonkun windows tiedoston kohdalle. Aluksi suoritin skannauksen avastilla, sen jälkeen malwarebytesilla, avg:lla ja lopuksi ad-awarella. Näistä viimeisin oli ainut, joka vei skannauksen loppuun asti (10h jälkeen), mutta silloinkin näytöllä luki "kaikkia tiedostoja ei voitu tarkistaa." Suuren osan viruksista sain ad-awarella siis poistettua ja konekin nopeutui huomattavasti, mutta kaipa koneella vieläkin jotain häikkää on jos skannaus ei onnistu vieläkään 100%? Ja skannausta kokeilin myös vikasietotilassa, jolloin sama homma. Mikä olisi avuksi tähän ongelmaan?

    Kiitos jo valmiiksi mahdollisista vastauksista!
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,078
    Kiitokset:
    1,201
    Pisteet:
    243
    Jos koneella on useampi reaaliaikainen virustorjuntaohjelma (esim. Avast ja AVG tai Malwarebytesin Pro-versio), poista muut ja jätä vain yksi. Tee sitten tarkastukset valitsemallasi ainoalla virusturvaohjelmalla ja MBAMin ilmaisversiolla (ei maksullisen version kokeiluajalla). Jos tarkastuksessa ilmenee ongelmia, kokeile uudelleen vikasietotilassa.

    Joskus ongelmat voivat johtua siitäkin, että vanha virustorjuntaohjelma ei poistoyrityksestä huolimatta ole poistunut täydellisesti. Sitä varten virussuojien valmistajat tarjoavat poistotyökaluja, joilla vanhan sovelluksen täydellinen poisto onnistuu.
    Avastin poistotyökalu
    AVG:n poistotyökalu
     
  4. ana3

    ana3 Newbie

    Liittynyt:
    21.09.2013
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo siis yksi virustorjuntaohjelma on kerrallaan vaan ollut. Kokeilin poistaa Avastin ja tein skannauksen pelkästään Malwarebytesilla, vaan sama homma vieläkin. Vikasietotilassa kokeilin myös. Toi MBAM löysi viruksia vaan ei vienyt skannausta loppuun asti.

    Voisiko järjestelmän palauttamisesta olla hyötyä? Löysin muutaman samanlaisen keskustelun, joissa suositeltiin Windowsin uudelleen asennusta ja kiintolevyn alustusta, vaan kuulostaa aika työläältä.
     
    Viimeksi muokattu: 24.09.2013
  5. 79atanos

    79atanos Regular member

    Liittynyt:
    20.05.2008
    Viestejä:
    1,945
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    48
    Ei valitettavasti taida järjestelmän palauttamisesta olla hyötyä, ainakaan enää tässä vaiheessa, koska aina ohjelman postossa/uuden asennuksessa luodaan uusi palautuspiste ja entiset palautuspisteet poistuvat sitä mukaa vanhimmasta päästä. Nyt kun noita eri ohjelmia olet poistanut ja asentanut, niin sitä kunnolla toimivaa palautusaikaa ei taida enää olla olemassa, ellei sitten palautuspisteille ole määritetty aika isokokoinen lohko kovolta.

    Kannattaa kokeilla skannausta jollakin antivirusvalmistajan Rescue-CD-llä, esim. Kaspersky, F-Secure, Avira ja Dr.Web CureIt! Ehkä järkevintä olisi kuitenkin asentaa Windows uusiksi, riippuen toki siitä kuinka pahasti se on virusten myötä korkattu.

    Toki nuo oireet voivat viitata myös orastavaan kovon hajoamiseen.
     
  6. ana3

    ana3 Newbie

    Liittynyt:
    21.09.2013
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ahaa, niinpä näköjään on. Kaipa se olisi järkevintä asentaa Windows uudelleen. Koneen mukana tuli neljä palautuslevyä, kuinka uudelleenasennus käytännössä onnistuu näillä?

    Kiitos vastauksista!
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,078
    Kiitokset:
    1,201
    Pisteet:
    243
    Menettely vaihtelee eri valmistajilla. Tarkista ensin, onko kyseessä tosiaan 4 kpl palautuslevyjä. Varmista, että kaikki tärkeät omat tiedostot on kopioitu talteen. Laita palautuslevy nro 1 levyasemaan ja käynnistä kone uudelleen. Jos kone boottaakin vanhaan Windowsiin, käynnistä taas uudelleen ja mene kesken käynnistymisen BIOS-asetuksiin. Tämän valintanäppäin vaihtelee valmistaja- tai mallikohtaisesti. BIOS-asetuksista etsi boottausjärjestys ja vaihda CD/DVD-asema ensimmäiseksi. Talleta valinta poistuessasi.

    Sitten uudelleen tuo uusi käynnistys levyn nro 1 ollessa asemassa. Koneen pitäisu viimeistään nyt bootata tuolta palautuslevyltä. Seuraa näytön ohjeita ja vaihda levy nro 2, kun sitä pyydetään jne. Lopputuloksena on kone, joka on samassa tilassa kuin se oli ostaessasi.

    Sekin on mahdollista, että palautuslevyjen sijasta mukana tuli Windowsin asennuslevy, erillinen ajurilevy ja muita mahdollisia varusohjelmia. Levyjen etiketeistä varmasti selviää, kummasta vaihtoehdosta on kyse.
     
  8. ana3

    ana3 Newbie

    Liittynyt:
    21.09.2013
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos noista neuvoista. Windowsin siis asensin tänään uudelleen ja alustin kiintolevyn niin ongelma hävisi. Äsken kokeilin Avastin skannausta niin ei jumittanut enää. Asuksen koneella oli näköjään tuohon uudelleenasennukseen oma ohjelmansa, mutta onnistui kuitenkin. Nyt vaan takaisin ohjelmia asentelemaan :)
     

Jaa tämä sivu