*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Kone buuttaa käynnistettäessä yms outoa

Tässä viestiketjussa on 5 viestiä.

#1
Hei! Löytyisikö apuja?

Kannettava PC langattomassa yhteydessä. Windows XP Home Edition versio 2002 SP3. Windowsin palomuuri, Avast virustorjuntana. Koneessa Spywareblaster ja HOTSkin lienee(?) vielä käytössä. Puhdistus CCleanerilla ja MBAMia ajettu aina välillä.

Parin viikon aikana kone on alkanut temppuilla. Käynnistettäessä kone useimmiten buuttaa itsensä työpöydälle tultaessa tai hiukan myöhemmin. Siinä vaiheessa näytöllä vilahtaa nopeasti ruudullinen tekstiä sinisellä pohjalla. Ei ehdi lukea kunnolla, jotain kyselyitä mahd. levytilan puutteesta ja BIOSin päivittämisestä, käsittääkseni ehdotuksia virheen syistä. Tekstin alapäässä vilahtaa pari osoitetta tms? Kone alkaa käynnistää itseään heti uudelleen.

Yleensä buuttaan koneen tuossa vaiheessa itse ja yritän hetken päästä uudelleen ja tämä tuntuu ainakin välillä auttavan asiaa. Jos koneen vain saa käynnistettyä se saattaa toimia jopa tuntejakin, mutta välillä buuttaantuu kesken hommien.
Käynnistysvaiheessa saattaa tulla myös ilmoitus "Generic Host Process for Win32 on havainnut virheen ja toiminta on lopetettava" tms, mutta siitä saattaa selvitä klikkaamalla sen pois. Muutama muukin virheilmo on tallessa.
MBAM näyttää puhdasta, mutta ajaminen vei noin 1/3 normaalia pitempään. Levyneheytystä on kokeiltu, mutta eka ajon jälkeen ei ohjelman mukaan ole enää tarvetta.

Levykoko 28Gt, josta vapaana 15Gt, joten levytilaa pitäisi olla. Toisaalta huomasin, että "sivutustiedoston koko yht. kaikissa asemissa: suositeltu 1053 Mt/tällä hetkellä 1056 Mt". Lieneekö merkitystä mihinkään? Käytössä on kokolailla paljon kirjanmerkkejä kylläkin.
Niin ja normaalitilassa prosesseja on käynnissä tällä hetkellä muutama vähemmän kuin aikaisemmin.

Mielestäni en ole vehkeeseen mitään muutoksia tehnyt saatikka lataillut uusia ohjelmia. Toivottavasti kysely tuli oikealle alueelle ja muistin naputella kaikki oireet.
Koneista en juuri mitään tiedä eli mahd. ohjeet TODELLA selkokielisesti. Kiitos jo etukäteen jos joku tähän ongelmaan suinkin ehtii puuttua!
▼▼ Tässä viestiketjussa on 4 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Ei välttämättä ole virus, saattaa olla että kone tuhoutuu vanhuuttaan (päättelin levykoosta) lähitulevaisuudessa. Joku komponentti vetelee viimeisiään.

Ethän ole sen parin viikon aikana asentanut mitään, joka voisi aiheuttaa temppuilun?

En muista miten homma toimi XP:ssä, mutta järjestelmän ominaisuuksien lisäasetuksista pitää estää automaattinen käynnistys järjestelmävirheessä, niin tuo bsod saadaan näkymään kunnolla (jospa joku selittäisi paremmin).
#3
Ohjauspaneeli\Järjestelmä\Lisäasetukset ja sieltä "käynnistys ja palautuminen" kohdasta "asetukset" Sieltä ruksit pois "Käynnistä tietokone automaattisesti uudelleen"
#4
No niin, nyt vasta pääsen jatkamaan. Kone toimii mielestäni ok, kunhan sen vain saa käynnistettyä. Olen välillä jättänyt kokeeksi pitkäksikin aikaa päälle. Edelleen 2-3 prosessia vähemmän toiminnassa kuin aiemmin. Edelleenkään en muista koneelle muuta tehneeni kuin Adobe Flash Playerin ja Adobe Readerin päivityksen ja koneen omatekemät.

Poistin automaattikäynnistyksen ja nyt kone pysähtyy virheilmoituksen kohdalle - ja niitä sitten on piisannutkin! Esim:
"...Varmista, että levytilaa on riittävästi. Jos pysäytyssanomassa mainitaan ohjain, poista ohjain käytöstä. Ja tarkista valmistajalta onko saatavilla päivitystä. Voit myös yrittää vaihtaa näytönsovittimia. Tarkista laitteistotoimittajalta onko BIOS-päivitystä saatavilla. Poista käytöstä BIOSin muistiasetukset, kuten varjoalueen ja välimuistin käyttö..."
"STOP:0x0000008e (0x0000005,0xED146C84,0xED06B750,0x00000000)
aswMon2.sys - address ED146c84 base at ED144000, Datestamp 4c865075"

Kone alkoi myös itse tarkastaa itseään ja ainakin seur. ilmoitus tuli: "Poist. indeksivienti javaws.exe tiedoston29 indeksistä 130".

Myös seuraavia ilmoja on ruudulla näkynyt:

DRIVER_CORRUPTED_MMPOOL

Ongelma näyttää johtuvan seur. tiedostosta ati2dvag.dll
PAGE_FAULT_IN_UNPAGED_AREA

PFN_LIST_CORRUPTED

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

"Poista käytöstä kaikki virustorjuntaan, levyn eheyttämisee tai varmuuskopiointiin käytetyt ohjelmat tai poista näiden ohjaimien asennus. Tarkista kiintolevyn kokoonpano ja tarkista onko päivitettyjä ohjelmia saatavilla. Etsi mahdolliset viat kiintolevyltä suorittamalla CHKDSK/F ja käynnistä kone uudelleen."

tcpip.sys AddressED6BC58e base at ED68D00, Datestamp 485b99ad

Ohjelma näyttää johtuvan tiedostosta: aswMon2.sys
Yritys kirjoittaa kirjoitussuojattuun muistiin.

svchost.exe - sovellusvirhekäsky osoitteessa "Oxffbadd11" viittasi muistiin osoitteessa Oxffbadd11". Muisti ei voi olla "read".


Että tämmöistä!!! En listannut tuohon tarkempia osoitteita yms. vaikka niitä otinkin talteen, mutta tuostahan näkeee varmaan jo tilanteen. Siis, onko mitään tehtävissä? Kone siis toimii ihan ok, kunhan se vain suostuu käynnistymään. Käynnistysvaiheessa tehot ovat täysillä aika pitkään, sen olen myös huomannut.

Bios ja varjoalue ovat meitsille täyttä hepreaa ja mainittua CHKDSK/F-toimintoa en ole vielä tehnyt, enkä kokeillut palautusta. Koneen saa kyllä vikasietotilaan.

Auttaisiko Windowsin uudelleenasennus tai joku muu radikaali toimenpide?
#5
jkstone Tunnus suljettu
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aeropilot:

Auttaisiko Windowsin uudelleenasennus?
No se ainakin. Helppoa pistää kerralla uusiksi.

Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.