1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Petyin pahasti Skyfall-elokuvaan *SPOILERIVAARA*

Viestiketju Keskustelua elokuvista -osiossa. Ketjun avasi Agent_007 28.10.2012.

  1. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Kävin eilen katsomassa uuden James Bond -elokuvan Skyfall, ja kuten otsikko jo kertoo, petyin todella pahasti elokuvaan. Alla on listattu selityksien kera tuntemuksiani elokuvasta, ja jos elokuva on vielä näkemättä, ei kannata pidemmälle lukea, koska spoilereita on paljon.

    Ennakko-odotukset elokuvat osalta olivat korkealla, sillä ohjaajana toimii Sam Mendes (mm. American Beauty) ja pahiksen roolin oli saatu Menetetty maa -elokuvassa (No Country for Old Men) erinomaisen roolisuorituksen tehnyt Javier Bardem.

    Alkuun lista asioista, joita itse odotan näkeväni Bond-filmeissä aiempien osien asettamien esimerkkien takia:
    1. Paljon uusia eksoottisia kohteita, joissa Bond ja toverit esittelevät paikallista kulttuuria ja paikkoja
    2. Pääpahis, jolla on jokin maailmanvalloitukseen liittyvä suunnitelma (jonka Bond estää)
    3. Naisia, jonka puolueellisuutta ei näe suoraan
    4. Leluja, jotka erottavat Bondit muista toimintaelokuvista
    5. Runsaasti puolikehnoja vitsejä
    6. Rytmikkäitä toimintakohtauksia
    7. Juustoinen tunnusbiisi, joka soi elokuvan alkupuolella ensimmäisen toimintakohtauksen jälkeen

    Uudemman Casino Royalen ja Quantum of Solacen myötä 2., 4. ja 5. kohtien määrä on laskenut, ja tilalle on tullut enemmän realismia ja raakuutta joten odotin saman linjan jatkuvan Skyfallin osalta. Valitettavasti listan kohtia oli karsittu vielä lisää, joten tältä osin homma meni odotettua huonommaksi.

    Skyfall muistuttaa monelta osin sarjakuvasta tehtyä elokuvaa, sillä elokuvan teemat ovat hyvin epäbondimaisia. Origins-tarinat, taistelu äitihahmon rakkaudesta ja hyväksynnästä, henkilöiden ja maailman vanheneminen, ylösnousemus jne. Monet sarjakuvamaiset osat ovat myös suoria kopioita sarjakuvaelokuvista, joten omaperäisyys tuntuu olevan kovasti kateissa.

    Elokuva alusta alkaen
    -Turkki (Istanbul)-
    Bond saapuu ruudulle kameran leikkiessä syväterävyydellä. Leffa on valitettavasti täynnä samanlaisia kameratemppuja, jotka eivät sovi Bond-elokuviin mielestäni lainkaan (palataan niihin myöhemmin). Yleensä Bondin alussa seurataan rihlatun aseen piipun läpi Bondin kävelyä. Nyt tämä kohtaus oli siirretty lopputeksteihin.

    Bond löytää huoneesta muutaman ruumiin ja työkaverinsa Ronsonin pahasti haavoittuneena. Pöydällä on myös rikkinäinen tietokone, josta puuttuu kiintolevy. Bond haluaisi jäädä auttamaan Ronsonia, mutta M käskee korvanapin kautta Bondia etsimään kiintolevyn vieneen henkilön. Bond tottelee ja lähtee ulos, jossa häntä tehtävässä avustava Eve odottelee kiillotetussa maastoautossa Bondia ja Bond hyppää kyytiin ja samalla alkaa elokuvan ensimmäinen takaa-ajokohtaus.

    Bondien rakenteen vuoksi elokuvissa näkyy paljon hahmoja, joiden taustoja ei juuri selitetä. Ronson on yksi tällaisista hahmoista. Kyseisen kohtauksen jälkeen häntä ei enää nähdä elokuvassa (kuoleville hahmoille ei paljon anneta ruutuaikaa). M:än antama käsky myös jälleen osoittaa kuka MI6:ssa määrää, ja kenen tehtävä on olla kentällä toteuttamassa nämä käskyt.

    Ensimmäisessä takaa-ajokohtauksessa nähdään jälleen Bondeissa tutuksi tullutta autojen tuotesijoittelua, kun karkuun kiitävän kiiltävän Audin merkki mainitaan dialogissa. Audi kaadetaankin pian, ja lyhyen ammuskelukohtauksen (ja muutaman kaatuvan moottoripyörästunttimiehen) jälkeen jahtaamisen kohteena oleva henkilö pakenee paikalta moottoripyörällä ja Bond lähtee perään moottoripyörällä. Eve jatkaa autoilua hieman vahingoittuneella maastoautolla. Istanbulin basaarin katot tulevat moottoripyörien kautta tutuiksi, mutta valitettavasti kyseiset paikat ovat nähty jo niin monissa elokuvissa (International, Taken 2 jne.), että homma tuntuu hieman kierrätykseltä. Bondi on vieraillut Istanbulissa muutenkin hieman liian usein, mutta ei tästä sen enempää.

    Stunttikuskien suorittamat moottoripyöräilyt päättyvät sillalle, jossa pakenija pääsee junan katolle ja Bond seuraa häntä viime hetken epätoivoisella moottoripyörähypyllä. Eve on myös paikalla, mutta tyypillisen apurin tavoin hän ei junaan mene, vaan jatkaa takaa-ajoa autoa junaradan vieressä. M myös painottaa, että kiintolevy on saatava takaisin keinolla millä tahansa, sillä sen sisältämä lista on arvokas. Bond ja takaa-ajettu ammuskelevat hieman junan katolla ja hieman yllättäen Bond jopa haavoittuu (ja tällä haavoittumisella on myös hieman merkitystä elokuvan juonessa). Takaa-ajo päättyy lopulta siihen, että Eve yrittää ampuu takaa-ajettua M4-rynnäkkökiväärillä (miksi MI6:n työntekijä käyttää moista?) M:än käskystä, mutta osuukin Bondiin, joka tipahtaa junan katolta jokeen ja lipuu pois.

    Koska Eve ampuu vain kerran, ja takaa-ajettu ei suojaudu millään tavalla, herää heti kysymys, että onko Eve petturi. Mitään näin dramaattista ei kuitenkaan nähdä, vaan myöhemmin selviää, että Eve vain ampui huonosti.

    Pakollisen alkubiisin esittää Adele. Biisi ei yllä parhaiden Bond-biisien joukkoon, mutta ei onneksi ole huonoimmastakaan päästä.

    -Iso-Britannia (Lontoo)-

    MI6 luulee Bondin kuolleen, koska ruumista ei löydy. Katsojalle on kuitenkin selvää ettei Bond voi kuolla elokuvan alussa, koska Bond-elokuvissa ei takaumia tai muita erikoisempia kerronnan muotoja juuri harrasteta. Bond nauttii olostaan viinaa ja kipulääkkeitä nauttimalla jossain lämpimässä lomakohteessa. Tarinan valossa Bondin pitäisi kai pysyä piilossa, mutta täpötäydessä turistikohteessa viinan juominen skorpioni kädessä yleisön mylviessä taustalla ei ainakaan henk. koht. ole se paras tapa pysyä piilossa.

    Britanniassa mystinen hyökkääjä hakkeroituu MI6:n palvelimille ja hakee M:än tietokoneelta tarvittavat salausavaimet aiemmin varastetun kiintolevyn avaamiseen. Samalla hakkeri räjäyttää tietokoneohjattujen kaasulaitteiden avulla osan MI6:n rakennuksesta. Juonen kannalta oleellisin seikka tässä lienee se, että hakkeri kertoo M:älle samalla tuntevansa hänet yhteisen menneisyyden muodossa.

    Myös Bond huomaa lomakohteessaan iskun television kautta ja palaa Britanniaan. Bond ja M kohtaavat M:än asunnolla (jonka mahdolliset turvalaitteet eivät hidasta Bondia), jossa Bond kertoo palanneensa kotimaansa takia. Bond on hieman katkera, koska M käski Even ampua epävarman laukauksen, mutta ei kuitenkaan suuremmin kyseenalaista äitihahmon päätöstä.

    Seuraavana päivänä Bondille esitellään MI6:n uudet maan alla olevat toimitilat. Samalla Bond suorittaa kasan testejä (ammunta, kuntotestejä jne.), joista hän ei läpäise yhtäkään, joko huonon kuntonsa, haavoittumisen tai viina/lääkehöyryjen takia. Elokuvan kannalta tärkein hetki on Skyfall-sanan maininta, jonka myötä Bond kävelee ulos sana-assosiaatiotestistä.

    Bond tapaa taas myös Even, joka ei ole juuri moksiskaan, vaikka hänen ampumansa mies palaa töihin.

    Bond myös kaivaa junassa saamansa luodinsirpaleet ulos rintakehästään, ja vie ne tutkittavaksi. M hyväksyy Bondin luonnollisesti takaisin palvelukseen huonoista testituloksista huolimatta, vaikkakin byrokraatilta vaikuttava Gareth Mallory sanoo, että Bond voisi siirtyä eläkkeelle. Bond kommentoi myös M:n toimistossa olevaa rumaa koirapatsasta.

    Bondin kaivamat sirpaleet johtavat lopulta takaa-ajetun jäljille. Kyseinen palkkamurhaaja on CIA:n mukaan saapumassa kahden päivän kuluttua Shanghaissa, joten Bond lähtee myös paikalle. M sanoo Bondille myös, että salamurhaajan voi tappaa heti, kun tämä on paljastanut hänen työnantajansa, koska tämä tappoi Ronsonin.

    Ennen matkaansa Bond kuitenkin tapaa vielä elokuvan huonoimman roolihahmon (monelta kantilta), eli uuden nuorekkaan Q:n.

    Q:n ja Bondin välinen sanailu toimii erityisen huonosti. Sama ongelma on monien muiden vitsien kanssa elokuvassa, ne tuntuvat väkisin väännetyiltä. Q:n maininta räjähtävästä kynästä herättää lähinnä myötähäpeää. Bond saa Q:ta mukaansa Walter PPK:n ja jäljityslaitteen.

    Kiintolevyllä olevan listan sisältö paljastetaan myös katsojille. Listalla olevat henkilöt ovat terroristijärjestöihin soluttautuneita henkilöitä, joiden nimiä mysteerihakkeri aikoo julkaista viiden nimen viikkovauhdilla. Julkaisukanavana on luonnollisesti YouTube.

    Listan ja pommi-iskun takia, M koetetaan myös syrjäyttää ajamalla hänet eläkkeelle.

    -Kiina (Shanghai)-
    Aluksi Bond käy uimassa uima-altaalla (tämän kohtauksen tarkoitus jäi täydeksi mysteeriksi), ja lähtee tämän jälkeen seuraamaan lentokentän kautta salamurhaajaa, joka jää taksista korkean tornitalon edessä. Salamurhaaja jatkaa talon sisään, ampuen samalla kaikki vastaantulevat vartijat, ja Bond seuraa perässä.

    Seuraavaksi Bond ottaa mallia toiselta JB:ltä (Jason Bourne), ja hyppää lasiseinäisen hissin alle roikkumaan parkour-tyylisellä liikesarjalla. Hissin liikkuessa Bondin ote hieman lipeää, mutta hän ei kuitenkaan luonnollisesti tipahda, vaan roikkuu miehekkäästi yhdellä kädellä. Hissin saapuessa perille Bond odottaa hetken ja kapuaa sitten sivuun, ja avaa viereisen oven päästen samaan kerrokseen.

    Perillä salamurhaajaa aloittaa välittömästi kiväärin kasaamisen ja ulkolasin leikkaamisen, jotta hän voi ampua vastakkaisessa talossa olevan miehen. Bond hiipii hiljaa lähemmäksi, ja näkee kuinka viereisessä talossa sopivaan paikkaan johdettu mies ammutaan. Tämän jälkeen Bond käy salamurhaajan kimppuun, ja pienen tappelukohtauksen jälkeen salamurhaaja tippuu alas hajonneesta ikkunasta.

    Kohtauksen suurin ongelma liittyy kyseiseen tappeluun, joka on kuvattu siluettimaisesti mustan ja sinisen sävyillä. Kohtaus sopisi paremmin, esim. Kill Bill -elokuvaan tai Bondin alkuteeman musiikkivideoon, mutta nyt se tuntuu kovin irralliselta. Pimeyttä on kohtauksessa myös liikaa, joka tekee yksityiskohtien erottamisesta varsinkin elokuvateatterissa hankalaa, ja sama ongelma on myös elokuvan loppupuolella.

    Kummalta tuntuu myös se, ettei Bond juuri ihmettele koko salamurhan järjettömyyttä, koska viereisessä talossa olevan henkilön olisi saanut tapettua huomattavasti helpommin.

    Viereisessä talossa oleva ja salamurhan järjestänyt nainen vain hymyilee Bondille, ja Bond katoaa pian paikalta salamurhaajan välineistä löytyvän kasinopelimerkin (palkkion) kanssa.

    Ennen kuin Eve ja Bond suuntaavat kyseiselle kasinolle viettävät he yhteistä aikaa mm. ajamalla Bondin partaa vanhalla tyylillä partaveitsen kanssa. Elokuvassa mainintaan muutenkin turhan usein, että James on vanha kehäraakki, jota ei nykymaailmassa tarvittaisi.

    Kasinolla James lunastaa pelimerkit ja puhuu salamurhan järjestäneen naisen kanssa (Sévérine). Kun Bond haluaa tavata naisen työnantajan, nainen pelästyy, ja Bond lupaa luonnollisesti auttaa häntä nappaamalla hänet. Nainen antaa hänelle tunnin aikaa tulla veneelle, ja varoittaa hänen valvojien käyvän Bondin kimppuun. Bond voittaa yhteydenoton miesten kesken kohtuu vaivattomasti, ja tribuuttina aiemmille Bond-elokuville luonto hoitaa yhden pahiksista, kun varaani vie miehen mukanaan luolaansa.

    Elokuvassa on runsaasti viittauksia aiempiin Bond-elokuviin, mutta vitsien tavoin monet niistä tuntuvat väkisin päälleliimatuilta.

    Bond ehtii Sévérinen laivalle, parille kehkeytyy Bond-tyyliin kiihkeitä hetkiä. Aamulla laiva on melkein perillä mysteerisaarella, ja Bond aktivoi lähettimen. Laivan miehistö sitoo sekä Bondin että Sévérinen ja vievät heitä eteenpäin haamusaarella, jossa on vain autioita rakennuksia. Sévérine kertoo Bondille, että saari autioitui, kun hänen työnantajansa hääti ihmiset väärän kemikaalihälytyksen avulla. Tässä kohtauksessa katsojalle tehdään selväksi, että tuleva pahis saa aina haluamansa.

    Bond ja Sévérine erotetaan toisistaan ja Bond viedään suuren huoneeseen, jossa hänelle esittäytyy elokuvan pääpahis Silva, jonka nimi tosin paljastetaan vasta myöhemmin. Silva kertoo tarinan saaresta, jonka rotat valtaavat. Silvan mukaan James ja hän ovat kaksi viimeistä rottaa (lisää kehäraakkiviittauksia). Silva myöskin sanoo M:än valehtelevan (Bond ei usko, koska hän suojelee äitihahmonaan toimivaa M:ää), ja osoittaakseen tämän Silva kaivaa MI6:n tietokoneilta Bondille vastikään tehtyjen testien tulokset, jotka kertovat jokaisen testin epäonnistuneen, mutta M hyväksyi hänet silti töihin. Silva myös koskettelee Bondia eroottisesti, joka lienee viittaus 6 vuoden takaisiin huhuihin, jotka nostattivat tunnemyrskyn vanhan koulukunnan Bond-faneissa. Varsinainen homoseksuaalisuus kätketään kuitenkin nopeasti huumorilla.

    Seuraavassa kohtauksessa Bond ja Silva ammuskelevat Sévérinen pään päällä olevaa juomalasia. Sévérine pääsee luonnollisesti hengestään (mitä olisi Bond-elokuva ilman kuolevia naisia), mutta samalla Bond peittoaa Silvan kätyrit ja aiemmin aktivoidun lähettimen avulla Bondin tukijoukot löytävät Bondin ja Silva napataan kiinni ja toimitetaan Englantiin.

    -Iso-Britannia (Lontoo)-

    Tässä kohdassa oman odotuslistani ykköskohta menee kiinni. Koko elokuvan loppu tapahtuu Isossa-Britanniassa. Liekö budjetti ollut tiukalla, mutta saarivaltakunta ei ole millään tavalla eksoottinen tai kiinnostava.

    MI6:n raahattu Silva kertoo menneisyydestään (ensimmäinen Origins-tarina). Silva työskenteli aikanaan MI6:lla, mutta koska Silva teki aikanaan luvattomia keikkoja, antoi M hänen jäädä kiinni. Silvaa kidutettiin kuusi kuukautta, ja kun hän lopulta tajusi petoksen, yritti hän itsemurhaa hampaaseen laitetun syaanivetykapselin avulla. Kapselin teho ei kuitenkaan riittänyt, vaan Silva kitui kun happo poltti hänen kasvonsa luita ja sisäelimiä. Silva joutui tämän takia hankkimaan proteesin kasvoluilleen, jonka hän luonnollisesti näyttää Bondille ja M:lle.

    Kyseinen proteesi juttu on ehkä Bond-historian groteskein asia (uudemman Casino Royalen kiveksille lyöminen ja Daltonin Bondissa ollut haikidutus ovat kuitenkin lähellä).

    Kohtauksessa selviää myös, että Silva haluaa huomiota ja hyväksyntää M:ltä. Samalla tulee selväksi, että Silvalla on pahoja mielenterveydellisiä ongelmia, jotka käsikirjoituksen kannalta selittävät hieman tiettyjä omituisuuksia (kuten miksi Silva ei tapa M:ää tai Bondia heti).

    Ensimmäinen outous on se, että Ronsonin tappanut salamurhaaja sai suoraan kuolemantuomion M:ältä, mutta Silvaa ollaan viemässä vankilaan, vaikka hänen tekemänsä kaasuräjäytys ja listan julkaisu johtivat useiden henkilöiden kuolemaan.

    M poistuu kuulemistilaisuuteen, joissa tutkitaan hänen pätevyyttään MI6:n johdossa. Tällä aikaa Q alkaa tutkia Bondin kanssa Silvan tietokonetta. Ja tässä kohtaa tulee elokuvan ensimmäinen järjetön juttu juonen kannalta. Q kytkee koneen kiinni MI6:n verkkoon, ja ylläri pylläri, koneessa oleva virus aktivoituu ja vapauttaa Silvan sellistään.

    Edelliselle hieman selitystä, jos F-Secure käyttää tosielämässä parempia keinoja esim. mobiilivirusten tutkimiseen (pommisuoja tai muu vastaava eristetty tila), niin miten tiedustelupalvelu ryhdy moiseen? Ja miten Q voi olla noin tietämätön asioista. Pahempi juttu tietenkin käsikirjoituksen kannalta on se, että samantapainen juonikuvio on Nolanin erinomaisessa The Dark Knight -elokuvassa (mielisairas rikollinen jää tarkoituksella kiinni ja vapauttaa sitten itsensä).

    Silvan suunnitelma jättää itsensä kiinni kuulostaa myös hieman liian monimutkaiselta, ja epävarmalta, sillä liikkuvia osia oli liikaa henkilöiden (salamurhaaja, Sévérine, kätyreiden kuolema) ja ajoituksen (vankikuljetuksen aikataulu, salamurhan aikataulu, M:än kuulemistilaisuus).

    Bond lähtee tietenkin Silvan perään, joka pakenee Lontoon metroverkkoa pitkin, saadessaan hieman apua avustajiltaan (naamioituu poliisiksi). Toinen äärimmäinen ongelma elokuvan käsikirjoituksen kannalta nähdään tässä osiossa, kun Bond saa Silvan melkein kiinni tikapuissa. Silva kuitenkin painaa radiopuhelimen nappia, jolloin Bondin vieressä olevasta seinästä/katosta räjähtää pala irti ja hetken päästä sieltä syöksyy metro vaunuineen Bondin päälle.

    Silva on tuskin voinut ennakoida paon tarkkaa aikataulua millään tavalla, mutta jotenkin hän tiesi Bondin saavan hänet kiinni juuri kyseisessä paikassa, juuri kyseisellä hetkellä. (Bondilla oli myös mahdollisuus ampua Silva, mutta hän ei näin tee). Tällainen Batmanin varustevyötä vastaava käsikirjoitustyyli pilasi ainakin itselleni koko elokuvan lähes täysin.

    M saa luonnollisesti kuulla Silvan pakenemisesta, mutta ei halua lähteä pois kuulemistilaisuudesta, koska hän ei halua kääntää selkäänsä poliitikolle, joka esittää kovia syytteitä häntä kohtaan. Ketään muuta kuulemistilaisuudessa olevaa ei myöskään varoiteta, vaikka monille henkilöille lienee selvää, että Silva on tulossa juuri sinne. M myös lukee tilanteessa runon ääneen, joka ei sovin Bond-elokuvaan oikein millään tavalla.

    Silva ehtii paikalle kätyreidensä kanssa ennen Bondia, ja ampuu paikalla olevat poliisit/vartijat. Bond saapuu tietenkin hyvällä hetkellä, ja antaa aseet Evelle ja Gareth Mallorylle, jotka pelastavat paikalla olevat henkilöt, ampuen samalla Silvan kätyrit. Silva luonnollisesti pakenee, ja Bond päättää muuttaa jahdin sääntöjä viemällä M:än mukanaan. Q jää sitten syöttämään tietoja Silvalle, jotta nämä lähtisivät hänen peräänsä.

    Bondin pakoautoksi valikoituu Sean Conneryn Bond-hahmon käyttämä Aston Martin DB5, jossa on heittoistuin ja konekiväärit. Jotta katsojalle tulee selväksi, että kyseessä on vanha Bond-auto, soitetaan vanhaa Bond-teemaa, kun auto kaartaa ulos tallistaan. M muistuttaa jälleen, että kyseessä on ikäloppu asia.

    Byrokraatti Gareth Mallory kuulee Bondin suunnitelmasta, ja yllättäen tukeekin sitä. (tekeekö pieni ammuskelu välillä hyvää ahdistuneelle byrokraatille?)

    Bond ja M suuntaavat Jamesin lapsuudenkotiin, joka on Skotlannissa sijaitseva *rumpujen pärinää* Skyfall. Koska Bond M ovat ”off the grid” ei heillä ole apua luvassa, paitsi Skyfallin tilustenhoitaja Kincade, joka on viettänyt alueella runsaasti aikaa. Hän kertoo M:lle samalla hissukseen Bondin onnettomasta lapsuudesta, jolloin hänen vanhempansa kuolivat, ja Bond piiloutui päiviksi salatunneliin (Origins-kamaa). M myös kertoo, että orvoista tulee parhaita agentteja (aivopesu FTW).

    Tilusten aseet on luonnollisesti myyty pois (Bondin luultiin kuolleen), joten Silvan tuleva pahislauma pitäisi hoidella parilla haulikolla ja pistoolilla. Tässä kohtaa elokuvassa nähdään jälleen Jason Bourne -kamaa, kun kolmikko tekee ansoja haulikon ammuksista, lampuista jne. Myös Aston Martinin konekivääreitä hyödynnetään ensimmäisen vihollislauman kaatamisessa.

    Silva itse tulee paikalle helikopterilla, jossa rokki soi (näyttävä sisääntulo -vitsi). Vaikka yö on jo päällä, ei kätyreillä ole lainkaan esim. yönäkölaseja tai muita kunnollisia apulaitteita (kuvaus on myös todella pimeää, ja Shanghain tapaa yksityiskohtia ei erota). Pahikset myös ampuvat jostain aivan käsittämättömästä syystä Aston Martinin rikki, ja Bond vastaa räjäyttämällä lapsuudenkotinsa kaasupulloilla ja dynamiitilla, rikkoen samalla helikopterin, joka pörrää rakennuksen vieressä. (mitä olisi Bond elokuva ilman räjähdyksiä, ja tässä tapauksessa vielä lisää siluetteja pimeään)

    Taistelussa haavoittunut M ja Kincade pakenívat jo aiemmin salatunnelin kautta läheiseen kirkkoon, jonka myös Silva havaitsee taskulampun valon takia. Bond on hieman perässä, mutta juoksee äkkiä pahikset kiinni tappaen heidät samalla (Bond ui myös jäisessä järvessä, hukuttaen samalla yhden pahiksen). Silva pääsee lopulta kirkkoon, jossa M istuu odottamassa. Myös Kincade on paikalla, ja Silva ampuu varoituslaukauksen, Kincadea kohti, mutta ei jostain syystä edes halua tappaa häntä (vaikka ampui kuulemistilaisuudessa useita henkilöitä, mutta kaippa se on tämä Jokerin esittelemä Chaotic Evil -linja, jolle Silvan roolihahmo myös haluttiin). Silva haluaa lopulta, että M ampuisi itsensä ja Silvan samalla kertaa, mutta Bond pelastaa tilanteen heittämällä veitsen Silvan selkään.

    M kuolee kuitenkin kirkkoon aiemman ampumahaavansa takia, ja Bond itkee ruumiin vieressä. (äiti ja "veli" kuolivat)

    Testamentin myötä Bond saa M:än ruman koirapatsaan (jonka M on ehtinyt jossain vaiheessa testamentata Bondille...) ja samalla selviää, että Eve on uusi Moneypenny (lisää Origins-kamaa) ja että Gareth Mallory on uusi M.


    TLDR-tiivistelmä:
    Kehnolla ja osittain kopioidulla käsikirjoituksella ryyditetty Bond-leffa, johon oli yritetty väkisin istuttaa aiempien Bond-elokuvien asioita. Sarjakuvista tutut ideat eivät myöskään oikein istu elokuvaan, ja myös elokuvan visuaalinen anti jää vajaaksi.
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2012
  2.  
  3. teme565

    teme565 Active member

    Liittynyt:
    10.05.2002
    Viestejä:
    3,306
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Jaha, pitänee lukea ajatuksella läpi ja miettiä, tuhlaanko sittenkään toista vapaalipuistani tähän. Itseä ei muutenkaan ole Bond enää tällä vuosituhannella kauheasti kiinnostanut, viimeinen Bond-leffa, jonka katsoin, oli Die another day.
     

Jaa tämä sivu