*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Elokuvan termit esim: directors cut?

Tässä viestiketjussa on 4 viestiä.

#1
Joo tämmönen juttu että haluaisin vähän tarkempaa tietoa elokuvien termeistä koska en valitettavasti suomenkielisiltä sivuilta löytänyt vastausta. enkä tiedä tuliko edes oikeeseen palstaan mutta joo. eli mitä meinaa esim:

1.Directors cut
2.Unrated
3.Uncut
4.extended edition
5.special edition
6.100th anniversial edition
7.special extended edition

korjatkaa käsitykseni.

1. Ohjaajan leikkaama pudjetin mukaan. muuta en tiedä onko normia parempi vai huonompi
2. en tiedä
3. leikkaamaton ja pidempi ja sensuroimaton
4. vaihtoehtoinen loppu
5. erikoispainos esim joku 3d kansi, kaikkea extraa musa videoita ynnä muuta. 2 levyn painos.
6. en tiedä
7. erikoisvaihtoehtoinenloppu versio :D korjatkaa joku. kiitos
▼▼ Tässä viestiketjussa on 3 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
1.Directors cut: Tarkoittaa ohjaajan leikkaamaa alkuperäistä versiota, joka siis on ohjaajan oma näkemys elokuvasta. Se ei (yleensä) ole se lopullinen versio, joka tulee levitykseen. Tunnetuilla luotto-ohjaajilla on oikeus tehdä lopullinen versio eli final cut. Yleensä sitä kuitenkin päättää tuotantoyhtiö omista lähtökohdistaan.

2.Unrated: Luokittelematon. Elokuvaa ei ole saatettu Motion Picture Association of America'n luokiteltavaksi. MPAA luokittelee elokuvat sisällön mukaan ja luokitus vastaa jossakin määrin meidän ikärajakäytäntöä. Unrated tarkoittanee lähinnä meikäläistä K18-elokuvaa. Se voi siis sisältää miltei mitä vain.

3.Uncut. Leikkaamaton versio, jota ei ole sensuroitu tai muusta syystä lyhennetty.

4.Extended edition: Laajennettu versio. Tarkoittaa yleensä DVD- tai Blu-ray-versiota, jossa on mukana lisäkohtauksia tai muuta lisäaineistoa.

5.Special edition: Erikoisversio. Vähän samaa kuin edellinenkin. Markkinointitarkoituksessa käytetty ilmaus kertoo, että mukana on jotakin extraa.

6.100th anniversial edition: Universas Studion satavuotisjuhlan (2011) kunniaksi julkaistu uusi versio

7.Special extended edition: Erityinen laajennettu versio. DVD- tai Blu-ray-levyllä julkaistu versio johon on kerätty jos mahdollista vieläkin enemmän lisäaineistoa. Tai sitten vain markkinoijan hehkutusta.
#3
Kiitos hyvästä tiedosta. pistän ton itelle muistiin, jos tulee valinta esim kahden edition välillä.
#4
Mainittakoon että levyjen määrä voi olla julkaisustakin kiinni, kannen "Special Edition" tai "Director's Cut" ei aina tarkoita nimenomaan kaksilevyistä versiota. Joissakin tapauksissa ylläolevaa termistöä käytetään suorassa myyntitarkoituksessa(saadaan myytyä kuluttajalle "päheämpi" versio vaikka eroa normijulkaisuun ei juuri ole), kun taas useimmiten erikoisversiolla on jokin ero vastaavaan normaalipainokseen.

Näin esimerkkinä, The Expendables -elokuvan Extended Director's Cut -julkaisu sisältää peräti viisi levyä, kolmen levyn DVD-version ja kahden levyn Blu-Ray -version elokuvasta, sekä hurjat 4h 9min ekstroja. Tässä tapauksessa hommaan on selvästi panostettu, sen sijaan että olisi vaan lätkäisty kanteen Special Edition -tarra ja lyöty mukaan jotain mainoslehtisiä yhtiön muista leffoista.

Samsung NP370R5E-S08SE | Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz | Intel HM76 | 8GB DDR3 1600MHz | Seagate ST1000LM024 HN-M101MBB 1TB 5400 RPM | ATI AMD Radeon HD 8750M 1024MB/Intel HD Graphics 4000 @ 1366x768x32 | Windows 8 64-bit
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.