*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Kännykän käyttölämpötilat

Tässä viestiketjussa on 14 viestiä.

#1
Ostin noin kaksi viikkoa sitten Lumia 920:n. Käyttöohjeita selatessani luin että akun lämpötilan suositellaan pidettävän alueella +15...+25 astetta C. Varoituksena on: "Äärilämpötilat vähentävät akun tehoa ja käyttöaikaa."
Yksi suosikkisovelluksistani jo edellisessä puhelimessa (E63) oli Sports Tracker. Käytän hiihtäessä Sports Trackeriä ja ulkona on kylmä. Taskussa ollessa puhelin kylmenee ja akku varmasti myös. Uskallanko käyttää uutta silmäterääni hiihtonopeuden ja -matkan seurannassa? Onko vaikutus akunkestoon vain tilapäinen eli selviän lataamalla akun vai onko lämpötilan vaihtelu haitallista akulle niin että se heikkenee pysyvästi? Tuskin tietenkään kerta tai kaksi vaikuttavat, mutta jos tässä lopputalven hiihtelen niin että puhelimen lämpötila hilaa lähes joka ilta huoneenlämpötilasta -10 asteeseen ja takaisin takaisin...
▼▼ Tässä viestiketjussa on 13 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Uskaltaa hyvin. Itse olen pitänyt SGS3 mallia pakkasella kädessä kun olen navigoinut ja mitään ongelmaa ei ole vielä tullut. Tosi puhelimen sisälle voi muodostua kosteutta joka voi rikkoa sen mutta käytännössä rikkoutuminen tällätavalla on harvinaista.
#3
kylä nokialainen suomen pakkaset kestää!

NZXT Lexa s, Nexus RX-8500 850W, 1000gb,xfx HD7950 3GB amd Phenom II 690T -> 1600T 3,8GHZ, Zalman CNPS-9900NT, Asrock 990fx Extreme3, Kingston HyperX blu 1600mhz 16gb, Nuforce icon udac2.
#4
Akun kannalta pakkasen vaikutus kapasiteettiin ei jää pysyväksi, kunhan kylmyys ei aiheuta sitä, että akun suojapiirit eivät toimi oikein so. akku puretaan liian tyhjäksi tai yliladataan. Useimmat puhelimen komponentit lienee speksattu toimimaan -40 asteeseen saakka, akku ja LCD-näyttö ovat varmaan tekniikastaan johtuen ne merkittävimmät poikkeukset.
#5
Kyllä tuollaisten lämpötila arvojen antaminen laittaa miettimään??

Asus M2N 32 WS Pro| Win7 Ultimate 64bit retail| AMD Ahtlon 6400+ 64x2 Dual-Core| Asus 8800 gts 320 mb | Buffalo DDR2 800Mhz 4GB| Benq, G2420hdbl 24 Full HD LED-näyttö | WD VELOCIRAPTOR 300GB SATAII 10KRPM 16MB|Ulk Seagate 320GB 7200| CFT-650CS| DSL| - anysee E30C plus| Logitech Z-10| Logitech 510 näppis| Logitch 9000 Webcam| Samsung DVD RAM X 2| LG DVD RAM DVD| Dual RW 8x| APC 700 VA UPS| Zalman RESERATOR-XT-TI| Internet weather station sääasema:|Asus X70 AC-Samsung 42" plasma|Elisa-Viihde 100/10Mb| F-secure
#6
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Joensuu:
Kyllä tuollaisten lämpötila arvojen antaminen laittaa miettimään??
Kaikilla valmistajilla sama.. Ja miksei olisi. Vähänkuin esimerkiksi jääkaapeissa voi olla ohjekirjassa että pitäisi pyyhkiä pölyt takaosasta kerran vuoteen. Harva sen tekee kuitenkaan, mutta kun siitä on mainittu/varoitettu, tottelemattomuudesta seuraavaa vahinkoa ei voi pistää valmistajan piikkiin.
#7
En kyllä ottaisi tuollaista luuria mukaan hiihtoreissuille, tai sitten se luuri pitää pakata jonnekin pois mahdolliselta kosteudelta.

Oma nokialainen tosin kauan aikaa sitten hajosi hiihtoreissulle, usein akku oli loppumaisillaan kun hiihtoreissu oli ohi ja väliin luuri sammui itsekseen. Ajattelin että kyllä se siitä taas käyntiin lähtee kuten joka kerta ennenkin, kerran se ei sitten lähtenytkään. Ei tykännyt sitten pitkässä juoksussa ilmeisesti.

Kyllähä se sitten ketutti, mutta sen jälkeen on lähdetty hiihtoreissulle ilman luuria tai sitten varaluurilla, ihan vaan varmuuden vuoksi, että ei ketuta toista kertaa :)

Todennäköisestihän lumiasi hiihtoreissuista selviää ilman mitään ongelmaa.
#8
Kyllä puhelin kannattaa ottaa mukaan hiihtolenkille ja muutenkin jos lähtee ulkoilemaan. Koskaan ei tiedä että mitä matkan aikana voi tapahtua..
#9
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti olliboi:
kylä nokialainen suomen pakkaset kestää!
Aika helposti ne hyytyvät testien mukaan.
http://www.mikropc.net/vertailut/iphone...kasessa/a763211


#10
Kiitos kaikille vastauksista. Lisäksi löysin tämän tuoreen uutisen: http://www.iltalehti.fi/digi/2013012216584433_du.shtml Uskaltanen siis hyvillä mielin hiihtää 920:n tallentaessa reittiäni ja nopeuttani.
Epäilen suositeltujen akun lämpötilojen olevan juurikin tuollainen jo mainittu vastuuvapautus. Käyttöohjeet tuntuvat hieman jopa vanhentuneilta koska niissä varoitetaan jättämästä puhelinta kiinni laturiin akun ollessa jo täysi. Käsittääkseni ylilataus ei ole enää nykyään ongelma, koska laturi ja puhelin itse katkaisee latauksen kun se on valmis. Syy miksi laturia suositellaan irroitettavan pistokkeesta on energiansäästö.
#11
Lainaus:
Käsittääkseni ylilataus ei ole enää nykyään ongelma, koska laturi ja puhelin itse katkaisee latauksen kun se on valmis. Syy miksi laturia suositellaan irroitettavan pistokkeesta on energiansäästö.

Aivan. Se "laturi" on tosin pelkkä virtalähde, itse latausäly on puhelimessa tai akussa eikä ylilatausta pitäisi päästä tapahtumaan. Tosin li-akulle ei pitkällä aikavälillä tee hyvää pysyä 100% varaustilassa, kuten käytännössä käy, jos se on jatkuvasti kiinni "laturissa". Käyttöikä lyhenee.
#12
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:
Lainaus:
Käsittääkseni ylilataus ei ole enää nykyään ongelma, koska laturi ja puhelin itse katkaisee latauksen kun se on valmis. Syy miksi laturia suositellaan irroitettavan pistokkeesta on energiansäästö.

Aivan. Se "laturi" on tosin pelkkä virtalähde, itse latausäly on puhelimessa tai akussa eikä ylilatausta pitäisi päästä tapahtumaan. Tosin li-akulle ei pitkällä aikavälillä tee hyvää pysyä 100% varaustilassa, kuten käytännössä käy, jos se on jatkuvasti kiinni "laturissa". Käyttöikä lyhenee.

Riippuu siitä, miten lataussysteemi on tehty. Oikeaoppisesti tehty li-ion/li-po-laturi katkaisee latauksen kun akku tulee täyteen (kennojännite 4,2V) ja aloittaa latauksen uudestaan, jos jännite tippuu johonkin 3,9-4,0V tienoille. En ole tutkinut, millainen systeemi kännyköissä yleensä on.
Siinä oot tosiaan oikeassa, litiumakku ei tykkää, jos sitä jatkuvasti pitää täynnä. Optimaalisin olisi noin 50% varaus, jos varastointia ajattelee.
#13
hyvin nuo -30*C on kestäneet,3310,2626,3110c,5235,hyvin on jokainen sen pakkasen kestänyt

http://www.youtube.com/user/Valiojoukot/
AMD Phenom II 1055T-Gigabyte Radeon 6990+HIS Radeon 6970=AMD Radeon 6970 Trifire=Korvaraiskaus
#14
Samsung galaxy nexus, pakkasta 25, sormet jäässä, känny ei.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.