Moi Mietin, että onnistuisiko XP:ltä siirtää kuvia yms. linuxille (ubuntu), jos siirrän linux-koneen osioimattoman kovalevyn windows-koneelle ja siirtäisin kopioimalla? Onko tiedostonsiirto näin tai muuten mahdollista?
Ei onnistu vain kovalevyä siirtämällä koska Linuxissa käytetään eri tiedostojärjestelmiä joita Windows ei lue/tue, Windows FAT32 tai NTFS, Linux ext2tai 3 tai joku muu... Siten onnistuu, että kytket sen kovon W-koneeseen ja boottaat jollakin live-Linuxilla ja sillä siirrät tiedostot... T: Vesku
Tuo ei ole ihan koko totuus. On tarjolla parikin ajuria, joiden avulla Windowssissa voidaan käyttää esim. ext2/ext3 -osioita. http://www.fs-driver.org/ Tuo on varmasti toimiva metodi. Mutta, mutta... Luulisin, että on helpompiakin tapoja siirtää tiedostoja koneiden välillä kuin siirrellä osioimattomia kovalevyjä. Eli tavallisin tapa lienee koneiden verkottaminen, tai jokin Adidas-verkko vaikka USB-tikun avulla tms. Minulla on hankittuna tuontyyppisiin tilanteisiin satojen gigojen ulkoinen muistilaite. Muistelen joskus käyttäneeni tuollaisiin tiedonsiirtoihin ssh:ta (scp/rcp) ja Windowssissa Winscp:tä. Mutta vaihtoehtojahan on useita.
Tapojahan on monta. Tässä vaihtoehtoa. Jos sä osioit sen kovon fat32:ksi (tai osan siitä), niin winukka, linux ja mac ymmärtää sitä täysin. ntfs osiona winukka ymmärtää täysin ja linux osaa kirjoittaa ja lukea sitä, mutta linux ei ole 100% takuuvarmaa, ettei virheitä voisi tulla, kirjoituksessa. Jos osioit vaan osan, kopsaat tiedot winukka koneessa, sitten siirrät linux koneeseen, osioit sinne ext-osion johon kopsaat datan ja sitten laajennat sen "winukka osion" siihen linuxin ext osioon. Sitten sulla on täysin linux kovossa se data. fat32 osion rajoituksena on tiedoston max koko = 4GB
Nykyinen jakelujen mukana asennettava ntfs-3g -ajuri lienee aivan riittävä niin luku- kuin kirjoitusoperaatioihin NTFS-osioilla.
Kun Mikkisofta ei koodiaan julkeise, niin se on linuxissa pikkasen "arvaten" koodattu se ntfs tuki. Siksi se ei ole 100%:n luotettava. Kyllin hyvin toimii kuitenkin.
Linux on siitä kiva, että siihen saa väliaikaiseen tiedon siirtoon ftp:n asennettua helposti (yleensä jo asennettuna). XP:lle täytyy taas etsiä joku ftp softa, ladata, asentaa jne eli nopeimmin pääsee ulkoisella USB-levyllä jos koneet on lähekkäin. Tiedostojen kokoraja voi tulla vastaan FAT-levyillä. Jos isoja TV-tallenteita tai rar-paketteja (yli 4G). Yksi suosikkini on edelleen mc - varsinkin jos tarvitaan rootin oikeuksia. Esim pureFTP on helppo asentaa ja sen jälkeen linux koneeseen pääsee ihan selaimella kiinni (kunhan tietää IP:n ja tunnukset). XP alkaa olla jo vanha. Kelvannee vielä joidenkin pelien alustaksi. Jos isompia määriä dataa niin sitten rsync, tai wget verkon yli.