1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ulkoinen kiintolevy/USB-ajuri ongelma?

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi MasterMM 28.01.2010.

  1. MasterMM

    MasterMM Member

    Liittynyt:
    03.12.2007
    Viestejä:
    28
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hei! Hommasin itselleni LaCien 1T ulkoisen kiintolevyn. Yritin asentaa laitetta USB-portteihin, ensin eteen ja sitten taakse, mutta kun isken laitteen kiinni, Windows heittää ruudulle "laitteella ei ole ajureita"-ruudun, minkä jälkeen se antaa vaihtoehdot "etsi ajurit", "kysy myöhemmin uudelleen" ja "älä näytä tätä enää - tämä poistaa laitteen käytöstä, siihen asti kunnes asennat sopivat ajurit".

    Noista ensimmäinen vaihtoehto ei tuota tulosta, koska windows tarjoaa automaattista ajureiden hakua, joka ei löydä yhtään mitään, sekä manuaalista hakua, mutta koska laitteen mukana ei tule mitään CD:tä, eikä lacien sivuiltakaan näyttäisi mitään ajureita saavan, en saa asennettua mistään mitään ajureita laitteelle.

    Ongelman aiheuttajaksi epäilen itse omia USB-ajureitani, koska samanlainen ongelma minulla oli Logiteching G5-hiireni kanssa. Rotan sain toimimaan vain yhdessä takapaneelin USB-paikassa, mutta muissa se herjasi samaa kuin tuon kiintolevyn kanssa.

    Hommasin netistä tuollaisen "Driver Checker"-ohjelman, jolla yritin sitten katsoa, olisiko jollain laitteellani ajurit vanhentuneet yms. ja ohjelma löysi joidenkin laitteiden ajureiden olevan vanhentuneen. Mielestäni ohjelma näytti, että nuo Intel(R)ICH9 Family USB universal host Controller:ien ja vastaavien ajurit olisivat vanhentuneet, mutta kun ohjelma sitten tarjoutui päivittämään ne, ei päivityksen jälkeen ajurit enää ohjelman mukaan olleet vanhat.

    Missäpä vika? Saako USB-ajureita päivitettyä jotenkin käsin, vai kuinka ongelman voisi ratkaista? Ongelma on sinällään kriittinen, että tarvitsisin kiintolevyn käyttöön siksi aikaa, että saisin formatoitua koneen juuri tällaisten ongelmien ja muiden asioiden takia.

    Tässä vielä koneeni tiedot:
    Abit IP35 PRO
    Intel q6600 @3.2Ghz
    Windows Vista 64-bit Home Premium
    Corsair 550W poweri
    Antec 182P atx
    Samsung HD501LJ 500GB kiintolevy
    Geforce Gigabyte 8800GTS 512mb
    Corsair 2x4gb 1060Mhz kit
    Thermalright Ultra-120 Extreme cooleri
    Noctua 120x120x25 tuuletin

    Kiitos jo etukäteen!
     
  2.  
  3. Trilogiar

    Trilogiar Regular member

    Liittynyt:
    08.08.2007
    Viestejä:
    793
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kato laitehallinnasta, että onko sulla USB 2.0 ajurit koneessa. Jos ei niin googleta ne tai käytä windows updatea.
     

Jaa tämä sivu