1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Nvidian ajurit tuottaa ongelmia

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi an0nym0uz 26.01.2010.

  1. an0nym0uz

    an0nym0uz Member

    Liittynyt:
    28.04.2008
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Asensin tänään koneeseen Nvidian uudet 196.21 ajurit. (näytönohjaimena NVIDIA GeForce 9800 GTX) Asennuksen jälkeisen rebootin jälkeen kaikki näytti toimivan mallikkaasti kunnes kokeili pelata jotain.
    Kaikki videot ja muut mainospätkät toimivat moitteetta, mutta päävalikoissa alkoi ilmetä ongelmia, mm. pikselimyrskyjä, vääristyneitä värejä, osa kuvasta väärinpäin jne. Näitä oireita ilmeni vaihtelevissa määrin ja aikaa, mutta lopulta kaikki johtivat samaan lopputulokseen: musta näyttö ja koneen jumiutuminen/kaatuminen.
    Ennen ajureiden päivittämistä ei esiintynyt minkäänlaisia ongelmia.

    Onko siis ajureista johtuva vika, vai onko näytönohjain hajalla?
     
  2.  
  3. Trilogiar

    Trilogiar Regular member

    Liittynyt:
    08.08.2007
    Viestejä:
    793
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kuvailemasi oireet kuulostavat vähän siltä, että näyttis hajalla. Ilmeisesti flashpiiri tai jokin juotos tms. saanut vähän osumaa asennuksessa tai muuten vaan kärvähtänyt.

    Tuskin nyt ajureissa vika on. Sen verran hyvälaatusia ajureita nVidialta tulee ja muutenkin softa puoli firmalta kunnossa. Kannattaa nyt kuitenkin vanhoilla ajureilla vielä testata, kun ilmaista on.
     
  4. an0nym0uz

    an0nym0uz Member

    Liittynyt:
    28.04.2008
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Pientä päivitystä.
    Tänään ei kone enään päässyt käynnistyksessä valikkoa pidemmälle jossa se kyselee laitetaanko windowsin peruskäynnistys vai vikasietotila.
    Peruskäynnistyksessä alkaa windowsin latauspalkki pyörimään ja tausta on koristeltu valkoisilla neliömuodostelmiin asettautuneilla pisteillä. Windowsin latauksen päätyttyä kone jää jumiin mustaan ruutuun ja jä käynnistyy uudestaan itsestään noin minuutin kuluttua.
    Vikasietotilan käyttäminen ei myöskään toimi. Kone lataa tarvittavat windowsin tiedostot, mutta ei tarjoile sen jälkeen muuta kuin mustaa ruutua toimivalla hiirellä varustettuna. Mitään ei tapahtunut sinä aikana, kun annoin sen noin puoli tuntia tuossa tilassa istua.

    Mitäköhän tälle voisi tehdä?

    EDIT: Ongelma ratkesi vaihtamalla näytönohjain ja asentamalla windows uudestaan.
     
    Viimeksi muokattu: 28.01.2010

Jaa tämä sivu