1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

XP:n käyttäjätilien ohjelmat

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi trooper78 04.04.2014.

  1. trooper78

    trooper78 Regular member

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    521
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Minulla on ollut XP asennattuna ja siihen ohjelmat asennattu, ja nyt tein koneelle käyttäjätilin "vierailijoita" varten. Kun siirryn rajoitetulle käyttäjätilille ei siellä ole käytössä oikeastaan mitään asennetuista ohjelmista office, pelit, mm. tulimuuri ei näyttäisi olevan käynnissä.

    Voiko jostain pääkäyttäjän valikosta (itse en tälläistä äkkisiltään löytänyt) muokata mitä ohjelmia mikin tili saa käyttää vai täytyykö ohjelmat/windows asentaa uudestaan?
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,080
    Kiitokset:
    1,201
    Pisteet:
    243
    Palomuurin kyllä pitäisi olla käynnissä käyttäjätilistä riippumatta. Muut ohjelmat saat helposti käyttöön tekemällä Vieras-tilillä pikakuvakkeet haluamiesi ohjelmien exe-tiedostoon. Lisäksi pitää varautua siihen, että alkuperäistä Officen asennuslevyä on käytettävä koneessa, mutta varsinaista uutta asennusta ei tarvita, vaan asennuksen voi keskeyttää ennen kuin se varsinaisesti käynnistyy. Riittää, että Windows saa luetuksi uuden käyttäjän lisäämiseen tarvittavat asetukset.

    Jotkut pelit saattavat olla sellaisia, että ne kirjoittavat jotakin kovalevylle. Sellainen peli tai muu ohjelma, joka yrittää tallentaa jotakin Program Files -hakemistossa olevaan asennuskansioonsa ei siksi toimi Vieras-tilillä.

    Edit. Varmasti tiedätkin, että ensi tiistaina tulee viimeiset tietoturvapäivitykset Windows XP:lle. Sen jälkeen sen liittäminen nettiin tulee yhä riskipitoisemmaksi. XP:tä on vielä käytössä niin paljon, että haavoittuvuuksien etsintä ja hyväksikäyttö on kannattavaa niille, jotka tuollaisten parissa puuhailevat.
     
    Viimeksi muokattu: 04.04.2014
  4. trooper78

    trooper78 Regular member

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    521
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Oikeassa alakulmassa ei näkynyt sitä palomuuriohjelman ikonia joka pyöriskelee pääkäyttäjä tilillä ollessa, sen takia rupesi epäilyttämään. Kyseessä ei siis ole Windowsin oma tulimuuri. Mutta pitää seurailla. Ja hyvä, jos ohjelmat toimii ilman lisäasennusta, pitää kaivella linkit uusiin pikakuvakkeisiin. Hetken kävi mielessä, että homma ei pelitä koska en ole tehnyt eri käyttäjätilejä ennen ohjelmien asennusta.


    Kyllä, tiedossa on. Juuri siksi olisi viikonlopun aikana tarkoitus asennella XP toimintakuntoon päivitysten kera, lisäksi Avastin Internet Security, tulimuuri ja muut vakiosoftat mitä tulee eniten käytettyä. Tarkoitus olisi koittaa miten paikkaansa pitäviä nämä netin uutissivustoilla tiedotetut kauhuskenaariot oikein ovat (XP-jumissa heti seuraavana päivänä). Toisaalta taas, koskas Windows käyttöjärjestelmät nyt olisi täysin turvallisia olleetkaan... saattaa se W8:kin tulla kaapatuksi ;)
    Mutta pitänee varmaan väsätä image-tiedosto puhtaasta asennuksesta, jotta saa ongelma tilanteessa koneen taas käyntiin.
     

Jaa tämä sivu