1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tiedostojen salaaminen muilta käyttäjiltä

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi nikodex 10.09.2009.

  1. nikodex

    nikodex Member

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Eli sellaiseen asiaan tarvitsisin apua, että miten salata tiedostoja ja kansioita muilta tietokoneen käyttäjiltä. Tietokone on omani, käyttäjäni on järjestelmänvalvoja (salasanalla suojattu) ja muut käyttävät vain vieras-tiliä. Kaikkein yksinkertaisin olisi varmasti kansion kohdalta valita properties -> sharing -> make this folder private, mutta jostain syystä xp ei anna ruksata tätä kohtaa. Osaisiko joku auttaa ja kertoa, miksi en voi valita tuota, tai keksiä jonkun muun ratkaisun? Kiitos.
     
  2.  
  3. kaller

    kaller Regular member

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    485
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jos käytät vistaa nii mielestäni vista tekee tiedostoista automaattisesti muille käyttäjille "näkymättömiä" en ole tästä aivan varma.

    Voit myös suojata salasanalla käyttämällä eri ohjelmia joita löydät googlen avulla. Itse käytän vain winzippiä, sillä onnistuu ihan hyvin salasanan asettaminen.
     
  4. MikroMake

    MikroMake Active member

    Liittynyt:
    03.02.2006
    Viestejä:
    3,864
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68
    My Lockbox

    Jos tiedostojen salaaminen on liian iso urakka, mutta tarvetta salaiselle säilytyspaikalle silti olisi, löytyy myös kevyempi vaihtoehto.

    Ilmainen My Lockbox luo kansion, joka on piilotettu niin järjestelmältä kuin järjestelmän ylläpitäjältäkin. Kansioon pistettyihin tiedostoihin pääsee käsiksi vain My Lockboxin kautta ja oikealla salasanalla.

    Ratkaisu ei ole läheskään yhtä turvallinen kuin oikea salaus, mutta riittänee, jos jemmaa tarvitaan lähinnä henkilökohtaisten runojen tai kaverin polttarikuvien piilotteluun.

    Ohjelman kotisivu:

    http://www.fspro.net/folder-lock-box/

    Lähde: MikroBitti (Päivän ohjelma 22.2.2008)
     
  5. nikodex

    nikodex Member

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tarkoitus olisi sillä lailla saada toimimaan, että ainoastaan järjetelmänvalvojan tilillä pääsisi tiettyjen kansioiden sisään ilman, että joka kerta pitäisi salasana erikseen laittaa. Lisäksi nämä kansiot sijaitsevat ulkoisella kiintolevyllä sellaisten kansioiden seassa, joita muidenkin on tarkoitus päästä käyttämään. Eli tietyt kansiot jos vain saisi salaiseksi.

    kaller: Xp pro on käyttis. Enkä haluaisi pakata näitä kansioita vaan pitää ne ihan vapaina.

    MikroMake: "Jos tiedostojen salaaminen on liian iso urakka---": Miten hirvittävä urakka se sitten olisi? Mielummin näen vähän enemmän vaivaa, että saan toimimaan.
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,106
    Kiitokset:
    1,209
    Pisteet:
    243
    Windows XP Pro:ssa on ominaisuus, jolla kansioille voi asettaa eri käyttäjäryhmille erilaisia oikeuksia. Käyttäjäryhmiä ovat mm. järjestelmänvalvoja, käyttäjä, vieras. Tarvittaessa voidaan voidaan määritellä myös tiedoston omistajan tai yksilöidyn käyttäjätunnuksen oikeudet kansiokohtaisesti.

    Järjestelmän valvojana pääset katsomaan ja muuttamaan asetuksia klikkaamalla kansiota oikealla painikkeella ja valitsemalla ensin Ominaisuudet ja sieltä välilehden Suojaus. Jos Suojaus-välilehteä ei näy, avaa näkymä Oma tietokone ja sieltä Työkalut ja edelleen Kansion asetukset ja välilehti Näytä. Poista suositettu valintamerkki ruudusta Käytä yksinkertaista tiedostonjakoa.

    Käyttöoikeudet ja/tai rajoitukset voidaan asettaa em. tavalla joko kansiokohtaisesti tai niin, että määritellyt oikeudet koskevat myös kaikkia ko. kansion alikansioita. Käyttäjätunnuksen Järjestelmänvalvoja ja käyttäjäryhmän järjestelmänvalvojat oikeuksia ei tule rajoittaa. Järjestelmänvalvoja-nimisellä käyttäjälle on myös asetettava salasana, joka on myös muistettava :).

    Sitten muutama varoituksen sana. Ei ole suositeltavaa, että järjestelmänvalvoja käyttää konetta aina järjestelmänvalvojan oikeuksin. Internetyhteyksiä eli surffausta varten pitäisi olla toinen tunnus rajoitetuin oikeuksin, jolloin ei vahingossakaan voi asentaa kohtalokkaita viruksia tai vakoojaohjelmia.

    Jos salaa tiedostoja, täytyy avain tallentaa turvallisesti. Muutoin Windowsin omalla salaustoiminnollakin voi tiedostonsa menettää lopullisesti vain kruksaamalla yhden ruudun. Jos käyttöjärjestelmä joudutaan asentamaan uudelleen, tarvitaan nimittäin alkuperäinen salausavain.
     
  7. Diablos1

    Diablos1 Member

    Liittynyt:
    04.08.2007
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    haet truecrypt-ohjelman googlesta ja cryptaat oman osiosi itsellesi. Mutta sitten ei parane salasanaa unohdella :)
     
  8. nikodex

    nikodex Member

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    1pertin ratkaisu oli juuri se mitä hain :) kiitoksia!
     

Jaa tämä sivu