1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kummallinen ongelma koneen kanssa

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi andiboy 20.04.2010.

Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.
  1. andiboy

    andiboy Member

    Liittynyt:
    24.02.2005
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Noniin, harvemmin kirjoittelen tänne on yleensä tullut kaikki ongelmat ratkaistua itse. Mutta tämä seuraava on varsin outo ja se esiintyy aina silloin tällöin...

    Tänään netissä surffatessa ja samalla eräs videokonvertteri idlenä taustalla, koneen käyttö alkoi takkuilemaan, ajattelin että no siellä joku päivitys taas jyllää.. No eipä tainnut jyllätä, kun käynnistä-palkki ei toiminut hetken kuluttua enää ollenkaan ja ohjelmia sai vaihdettua enää vain alt+tab yhdistelmällä kunnes hiirikin jämähti ja oli pakko sammuttaa kone napista. Käynnistin koneen uudestaan, mutta eipä se lähtenytkään vaan jämähti heti ensimmäiseen ruutuun mitä koko käynnistyksessä tulee, joka on semmoinen alaviiva vasemmassa yläkulmassa. Eli edes biosin logoruutua ei tullut näyttöön. Kuului vaan "klak" ja siihen jämähti. No koitin pari kertaa uudestaan, ei mitään. Avasin kopan, tsekkasin että kaikki on kiinni ja käynnistin ja sehän lähti käyntiin. No kun pääsin windowsiin huomasin että kaksi asemaa on kadonnut, yksi kokonainen fyysinen levy on jäänyt pois. Käynnistin koneen uudestaan, ja sieltähän se levy sitten palautuikin näkyville. Nyt kone toimii taas ihan normaalisti lukuunottamatta joitakin asetuksia mitkä ovat hävinneet, kuten google chromen teema jne... Tämä sama juttu on käynyt kolmesti jo, ihan samalla tavalla joka kerta. Kun se jämähtää ennen biosin ruutua niin kyse on luultavasti rautaongelmasta, vai kö? muistit, prossu?? Joka kerta se on hukannut tuon yhden ja saman kiintolevyn, niin epäilen jo vähän emolevyäkin... Kiintolevyissä vika tuskin on, sillä kun koneen saa takaisin ylös kaikki toimii moitteetta eikä kuulu mitään ylimääräisiä rutinoita tai sirinöitä. Lämmöt on ihan kohdillaan ja kone on hyvin jäähdytetty ja tuuletettu. Bios on päivitetty jokin aika sitten viimeisimpään versioon, samaa ongelmaa esiintyi jo ennen päivitystä. Virustorjuntakin ajettu läpi, ei löytynyt mitään. Tätä on paha testailla, kun ongelma esiintyy ehkä muutaman kuukauden välein..

    Osat on tosin melko vanhoja:

    Intel Pentium D 820 2.8GHz dualcore (smithfield)
    Intel DQ965GF
    3Gb DDR2 800 RAM
    Nvidia Geforce 9600GSO
    Kiintolevyt Seagate 200Gb, Maxtor 250Gb, Seagate 250Gb
    Sound Blaster Audigy
    Chieftec 400W poweri
    Käyttis Windows XP Home FIN SP3

    En tiedä liittyykö asiaan, mutta tuossa on kiinni myös ulkoinen 40Gb USB kiintolevy. Se raksuttelee välillä mm. käynnistyksessä vaikken koko levyä käytä juuri koskaan. Jos otan usb-johdon levystä irti ja käynnistän koneen, häviää työpöydän tausta yms juttuja, vaikka ne eivät ole edes kyseiselle levylle edes tallennettuna.... Tuntuu niinkuin kone käyttelis ihan omiin juttuihinsa tuota ulkoista levyä, semmoinen rutina siellä välillä käy vaikken koko levyä käytä. Ja ei ole ajastettu virustarkistus :)
     
  2.  
Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu