1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Direct3D error (Diablo 2 yhteydessä)

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Jezpukka 05.03.2013.

  1. Jezpukka

    Jezpukka Member

    Liittynyt:
    05.03.2013
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    En ollut varma mille aihealueelle tämä parhaiten kuuluu. Jos on väärä paikka niin siirtäkää, mutta ilmoittakaa asiasta yv:nä tai sähköpostiin.

    Kaivoin tuolta kaapista pölyttymästä vanhan Acer Aspire 3690 läppärin joka ei ole ollut käytössä pariin vuoteen. Syystä että tyttökaverini valtasi ykköskoneeni ja hakkaa Skyrimiä tunnista toiseen ja halusin itsekin jotain päästä pelailemaan. Pelivarasto tosin ei ole mikään hirveän suuri niin asensin Diablo II:n + LoD lisäosan. Törmäsin kuitenkin ongelmaan jota pari-kolme tuntia yritin ratkaista siinä kuitenkaan onnistumatta ja en varmaan pääse puusta pidemmälle ellei joku fiksumpi auta.

    Ongelma siis on seuraavanlainen. Kun klikkaan Diablo 2 pikakuvaketta työpöydällä, tulee seuraavanlainen virhesanoma: "Error 25: A critical error has occured while initializing Direct3D." Pikaisella googlauksella huomasin etten ole yksinäni ongelman kanssa. Ensimmäisenä neuvottiin asentamaan uusin DirectX, jonka latasin ja asensin, mutta (yllättävää) se ei auttanut. Sama kiva virheilmoitus edelleen. Tämän jälkeen uppouduin taas Googleen laittain lyhyemmät hakusanat "diablo 2 error 25" ja heti löytyi mielenkiintoinen linkki ( http://www.helpcomp.com/help/pc/error-25.php?keyword=diablo 2 error 25&c1=e&c=11746387839&p=1t1 ) jossa niin yksinkertaisesti kuvailtiin miten hiton yksinkertaisesti ongelma katoaa lataamalla sivulla mainittu ohjelma (jonka piti olla nimenomaan joku pikku ohjelma juuri tuon kyseisen ongelman ratkaisemiseen). Latasin kuitenkin ilmeisesti jonkun vähän isomman softan nimeltään RegCure Pro joka alkoi lähes välittömästi sen asennettuani skannaamaan konetta lävitse löytäen lähes tuhat suurta ja vähän pienempää ongelmaa (ja jotka saa poistettua helposti heti rekisteröityäni tämän hienon maksullisen softan).
    Hieman tehtyäni laittomuuksia sain kierrettyä tämän rekisteröitymisvaiheen ja pääsin poistamaan nämä tuhat "virhettä". Mutta arvatkaapa auttoiko tämä minua? No eipä tietenkään. Edelleen olen samassa pisteessä ja sama samperin ilmoitus tulee kun yritän käynnistää peliä. Argggghhh. Postaan tämän nyt tänne, jos joku vaikka osaisi antaa vinkkejä. Googletan itsekin vielä lisää jos sattuisin jotain löytämään. Mutta auttakaa minua typerää minkä osaatte, kun mikään hirveä nero en loppuviimein ole. Sen verran vielä että koneessa on Vista (mikä nyt melkein selittääkin kaiken) (joo ja menee kyllä vaihtoon kunhan saan jostain seiskan käsiini). Niin ja kokeilin pelin pikakuvakkeesta Ominaisuudet -> Yhteensopivuus -> Suorita ohjelma yhteensopivuustilassa -> Windows XP Service Pack 2 mutta tuli joku toinen virheilmoitus mistä en jaksanut piitata. Kyllä ainakin kannessa lukee että peli toimii Vistalla. Kone täyttää pelin kriteerit jne ja kun toimii paremmallakin koneella jossa käytössä seiska. : )

    PS. kokeiltu "suorita -> dxdiag" ja siellä on kaikki ok. DirectDraw-kiihdytys käytössä, Direct3D-kiihdytys käytössä, AGP-kuviokiihdytys käytössä. Huomautukset kohdassa ei virheitä. Käskettiin katsoa seuraavalla sivulla: http://diablo.incgamers.com/forums/...rror-has-occurred-while-initializing-Direct3D


    Sen verran olen edistynyt että kun ajan pelin oman videotestin, pystyn sen jälkeen käynnistämään pelin, mutta pelattuani pari minuuttia peli kaatuu. Voin kokeilla toimiiko windowed-modessa, mutta vaikka toimisikin niin olisi kiva pelata kokoruututilasa.
     
  2.  
  3. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,574
    Kiitokset:
    72
    Pisteet:
    78
    Missään nimessä sinun ei olisi kannattanut tuota mainitsemaasi korjausohjelmaa asentaa. Ne on useimmiten ihan turhia, säikyttelevät keksityillä "ongelmilla" ja yrittävät saada käyttäjän maksamaan niden poistamisesta. Useimmiten tällaiset ohjelmat eivät tee sitä mitä lupaavat, eivätkä välttämättä saa aikaan muuta kuin täysin operusteetonta mielipahaa ja saattavat joissakin tapauksissa sotkea koneen entistä pahemmin. Sivusto, jolta sen latasit oli luultavasti huijaussivusto.

    Diablo 2n pitäisi toimia Vistalla kun teet seuraavasti:
    1. Napsauta hiiren oikealla pelin pikakuvaketta.
    2. Valitse Ominaisuudet
    3. Valitse Yhteensopivuus-välilehti
    4. Rastita vaihtoehdot Vain 256 Näyttöväriä ja Suorita Järjestelmänvalvojana.
    5. Paina Käytä ja OK.

    Tämän jälkeen pelin pitäisi toimia Vistassa ilman ongelmia. Mikäli ongelma jatkuu, kokeile päivittää Direct X ja näytönohjaimen ajurit.
     
  4. Jezpukka

    Jezpukka Member

    Liittynyt:
    05.03.2013
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Korkeintaan paranti suorituskykyä tuo ohjelma enkä siitä mitään maksanut niin no problem. Mutta asiaan. Laitehallinta on tämännäköinen: http: //imageshack .us/photo/my-images/690/ laitehallinta.jpg/ (Poistakaa välit, kun en voi lisätä uutena käyttäjänä linkkejä :D )
    Mitä minun tulee tuolta päivittää? Tuossa näkyy nuo PCI-Flash muistit. Niistä sen verran että kokeilin asentaa niiden ohjaimia mutta niitä ei löytynyt.
     
  5. Jezpukka

    Jezpukka Member

    Liittynyt:
    05.03.2013
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tein kuten käskit ja peli lähtee käyntiin ja toimii moitteetta hetken, kunnes se yhtäkkiä kaatuu täysin. Sain kuvankaappauksen uudesta virheilmoituksesta:

    http ://imageshack .us/photo/my-images/707/unhandledexpection.jpg/ (POISTAKAA TAAS VÄLIT)
     

Jaa tämä sivu