1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Western Digital IntelliPark

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi xbkrypt0n 05.09.2010.

Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.
  1. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Ihmettelin kiintolevyjen outoa naksuttelua kun konetta alkaa käyttämään. Naksuttelun lisäksi myös videoita, musiikkia ja pelejä toistettaessa tai pelattaessa äänet saattoivat jäädä vähäksi aikaa jumiin. Googlella löysin tietoa IntelliPark -nimisestä ominaisuudesta joka on WD:n GreenPower -kiintolevysarjassa. Tämä aiheuttaa kiintolevyjen erittäin oudon käyttäytymisen.

    193 - Load/Unload Cycle Count nousee tämän ominaisuuden ansiosta stratosfääreihin hetkessä ja uskoisin tuon myös haittaavan kiintolevyjen kestävyyttä. Omistan tuon WD Black -kiintolevyn jolla on käyttöjärjestelmä, se on ollut käytössä jo toista vuotta ja siinä on tuo arvo pari sataa, kun vastaavasti parin viikon vanhassa WD GreenPower -kiintolevyssä vastaava arvo on jo pari tuhatta.

    Ominaisuuden saa pois päältä WDIDLE3 -nimisellä ohjelmistolla, mutta tämän käytöstä on erittäin ristiriitaista tietoa. Osa ihmisistä väittää tämän Western Digitalin tekemän ohjelman mitätöivän kiintolevyjen takuun kun taas osa sanoo ettei sillä ole vaikutusta. Kuinka asia oikeasti on? Lisäksi on ollut puhetta kiintolevyjen lämpötilan noususta, mutta omalla kohdallani lämpötilat eivät ole nousseet lainkaan, sillä ne ovat suoraan 12cm tuulettimen edessä joka puhaltaa jatkuvasti ilmaa niiden yli sekä ali. Ainoa asia mitä havaitsin tuota kyseistä työkalua käytettäessä on, että jäätymiset ja naksuttelu ovat kadonneet.

    VIDEO: Pelien jäätyminen


    IntelliPark - Delivers lower power consumption by automatically unloading the heads during idle to reduce aerodynamic drag. IntelliPark improves non-operating shock characteristics, providing enhanced robustness in environments where excessive transportation and handling occurs.

    http://ajclark.wordpress.com/2010/05/26/western-digital-gp-intellipark-and-my-readynas/
    http://www.sagaforce.com/~sound/wdantiparkd/
    http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?p=458274#458274

    http://murobbs.plaza.fi/massamuistit/639128-toimiiko-wdidle3-2tb-wd20eads-levyilla.html

    http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=609&sid=113 (Tästä voi ladata WDIDLE3 -softan WD:n sivuilta, sivulla ei mainita mitään takuun menetyksestä)


    EDIT: Huomasin juuri Green -malliston kiintolevyjen datasheetissä kohdan, jossa määritellään kiintolevyjen enimmäiskesto load/unload cycle counteille. Se on kaikissa sarjan kiintolevyissä 300000. Tämä saavutetaan normaalissa käytössä jopa niinkin lyhyessä ajassa, kuin 200:ssa päivässä tai jopa aiemmin jos niitä pidetään 24/7 päällä. Kiintolevyjen takuuksi on kuitenkin annettu 3 vuotta.

    Linkki: WD Caviar Green -malliston datasheetit (PDF).
     
    Viimeksi muokattu: 06.09.2010
  2.  
Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu