Moro. Olinpa sen verran typerä reilut 2v sitten ulkoista 1,5tb kovalevyä ostaessani, että jätin sen tehtaalla asennettuun FAT32 tiedostojärjestelmään. Nyt levyllä on tietenkin melkein teran edestä kaikenlaista tavaraa, ja mietiskelin NTFSksi muuntamista. Koitin hommaa sitten rohkaistumisen ja netin selauksen jälkeen yrittää convert-komentorivikomennolla. Levy raksuttaakin jonkun aikaa kun Windows tarkistelee ja laskeskelee mutta homma tyssää herjaan "Liian vähän muistia". Lueskelin netistä kaikenlaista juttua googlettamalla "insufficient memory" (ilmeisesti em. herjan englanninkielinen vastine), mutta käteen ei oikein jäänyt mitään. Virtuaalimuisteista ym. puhuttiin, mutta ne on itselläni päällä ja järjestelmän hallittavissa. Mm. eo. kuvassa oleva DATA-kansio on kansio jossa periaatteessa kaikki tavara on tallennettuna, joten en lähtisi välttämättä liian isojen kansioiden/tiedostojen poistelusta liikenteeseen. Onko tässä mitään tehtävissä vai jatkanko nilkuttamista alle 4gb-tiedostojen kanssa? Ehkäpä ensi kerralla tuuttaan kovon ntfs:ksi heti kättelyssä enkä 2v ja teratavun tallentamisen jälkeen.
Google insufficient memory NTFS convert Koita eka suurentaa sivutostiedostoo. Voit kans kattoo Tehtävienhallinnasta loppuuks se muisti oikeesti.
Sivutustiedostossa on täppä kohdassa "Hallitse kaikkien asemien sivutustiedostojen koko automaattisesti", joka ilmeisesti pitäisi toimia juurikin noin. Sivutustiedostoa siis suurennetaan sitä mukaa kun se käy liian pieneksi. Runttasin converttauksen menemään uudestaan tehtävienhallinta auki ja muistin käyttö kävi maksimissaan 2,82Gt:ssä, koneessa on 4 gigaa ramia. Ilmeisesti tuo muisti ei ainakaan siis lopu? Voin vielä koittaa pistää manuaalisesti sivutustiedoston maksimikokoonsa kaikille asemille ja koitan uudelleen kun ilmeisesti muutakaan ei ole nyt tehtävissä.
En olis ihan varma. Toi automaattisesti todennäkösesti tarkottaa et Windows kasvattaa ja pienentää sitä välillä X ja Y. Laita vaikka 20 gigaa ja koita auttaako. Muisti ei vaikuttais loppuvan.
Kuvasta päätellen tilttaa 2GB tiedoston siirtelyssä "talteen". Ei siirrä muunnoksessa temp.kansioon kovalevylle vaan ramiin tain virtual-rammiin kovolle. No 4GB fyysistä rammia, paljonko winukka rohmuaa siitä? => Ei jää riittävästi 2GB ja isompien tiedostojen siirtelyyn muunnoksessa. Virtuaali muistin kasvatus jo neuvottu. Winukka pitää bootata jotta kovalevyllä oleva swap-tiedosto (pagefile.sys) koko kasvatetaan. Näin ainakin kun virtuaalimuisti on aseteltu kiinteäksi. (Jota itse käytän, koska en pidä winukan "arpomasta" koosta, + vie aikaa kun winukka säätelee muistin kokoa.) Voit siis kokeilla asettaa kiinteän kokoiseksi muistin muunnoksen ajaksi. Live Linux cd ja siinä GParted, dataa tuhoamaton osiointi ohjelma. Kuvasta päätellen 1465GB kovossa on kolmas osa 429GB vapaana. Eli luot tyhjästä tilasta uuden osion ntfs, johon siirrät dataa talteen. Homma menee niin, että ekana pienennnät ainoan osion kokoa (lähes) siihen mitä siinä on dataa, = osioimaton, unallocated osa kovossa, joka luodaan toiseksi osioksi ja formatoidaan ntfs. Sitten siirrät (kopioit) dataa tuohon osioon. Tuhoat siiretyn datan fat osiossa, pienennät fatin kokoa, liität unallocated osan ntfs osioon, siirrät lisää dataa ... Lopulta datasi ovat ntfs osiossa (joka on ainoa osio). Ja älä luo ntfs:ää jatko-osioon, extended, loogiseksi asemaksi vaan primary osioksi. Näin sen fat osion poisto lopussa jättää kovon lähemmäs "normaaliin" yksi osioiseen tilaan. Mutta kysele lisää jos GParted valinta ja käyttö on epäselvää.
Levyllä on tosiaan sen 1Tb verran tavaraa ja koneessa sisäinen kovalevy on myös melkein ääriään myöten täynnä. Ehkäpä joulusiivon aika? Kiitoksia selkeästä selvityksestä! Nyt näin tyhjäkäynnillä bootin jälkeen rammia on käytössä n. 1,7-1,9Gt selain auki. GPartedia on tullut käyteltyä useampaankin otteeseen kovalevyjen osiointiin. Onko tuon kanssa kuinka paljon riskejä? Onko jotain muita USB-tikulta/levyltä boottaavia osiointiohjelmia jotka olisi todettu hyviksi ja jotka kenties osaisivat "suoraan" konverttauksen NTFSksi? Kakkoskäyttiksenä löytyy myös Ubuntu, lieneekö sille jotain luotettavia osiointisoftia? Kiitoksia kuitenkin vinkistä, tämä on hyvä "viimeinen keino" jos muuta en keksi. Varmaan tämän kokoisen levyn kanssa menee jumalattoman kauan tuo rumba, muistan joskus aikanaan kasvattaessani C-osiota 600gb kovalevylläni GParted raksutti koko iltapäivän ja illan sen kanssa. Koitan tosiaan nyt suurentaa virtuaalimuistia ja katsellaan mitä käy. EDIT Koitettu on 11Gb sivutustiedostolla ja samaan tulokseen päädyin. Pitää pistää GParted korvan taakse
Pistetään nyt tähän erikseen viesti liittyen tähän GParted-osiointiin. Hoituuko tuo datan kopiointi GPartedin sisällä, vai pitääkö ensin alkuperäinen osio pienentää, alustaa siitä se NTFS-osio ja sitten logata vaikka Windowsiin ja kopioida tiedostoja sinne? Jatkettaisiinko tätä rumbaa siis niin kauan, että FAT-osio on tyhjänä ja NTFS-osio kasvanut alkup. osion kokoiseksi? Pitänee tässä koittaa poistella jotain turhuuksia tuolta ulkoiselta jos tähän GPartedin kanssa ryhtyy, säästää siinä sitten vähän aikaa.
Jatkanpa yksinpuheluani. Kokeilin juuri tuota convert-komentoa asennuslevykkeen komentorivin kautta (siis ennen boottia), ja tuli sama insufficient memory -virhe.
Homma hoituu GPartedissa, ei tarvi välillä windowsiin menoa. Osioiden kokoja muutetaan ja dataa kopioidaan osioista toiseen. Nuo jutut oman aikansa vievät. Riskit on GPartedissakin kuten taitaa olla winukan convert-ntfs:ssäkin. Jos tulee sähkökatkos tjms., niin data voi olla lopullisesti mennyttä. Se voi tuo winukan ntfs muunnoskin tiltata kesken kaiken. Eikö selkeästi ollut edellisessä? Homma menee niin, että ekana pienennnät ainoan osion kokoa (lähes) siihen mitä siinä on dataa, = osioimaton, unallocated osa kovossa, joka luodaan toiseksi osioksi ja formatoidaan ntfs. Täsmennyksenä, tuo kaikki tapahtuu GPartedissa, ei tarvi välillä winukassa toimia. Asennuslevykkeen komentorivillä convert komento toiminee samoin kuin winukassa, käyttää rammia sen datan "siirtelyyn fat:sta ntfs:ään. GParted operoi kovalevyllä bittejä paikasta toiseen, ei tarvitse hulluna rammia operointiinsa. Kovon kirjoitus ja lukunopeudet vaikuttaa kauanko tuohon hommaan terasessa kovossa menee.
Oli selkeästi juu, kysymykseni pointti oli kysyä nimenomaan se datan kopiointi-osuus eikä kertoa etten ymmärrä osiointiosuutta. Nyt joka tapauksessa Ubuntussa pyörii GParted joka tällä hetkellä pienentelee osiota. Pitää vielä sieltä selvittää, mistä tuo datan kopiointi tapahtuu.
Noniin, reilun vuorokauden runttauksen jälkeen sain kun sainkin homman päätökseen kunnialla. Dataa ei kadonnut ja muutenkin homma sujui kivasti, vaikka prkleen kauan kestikin. Kiitoksia BforeDuskille hyvistä neuvoista!