Sellainen joka raudasta ei tiedä yhtään mitään, uskaltaapi viisaampiaan lähestyä ja udella mitä tarkoittaa NX suorittimessa tai suoritin ei tue NX:ää??? Testasin tässä josko tuohon vanhaan pöytäkoneeseen kävisikö Windows 8 uudeksi käyttöjärjestelmäksi. Kun nyt sellaisen testiohjelman tai päivitysavustajan löysin. Kaikki muuten jees, mutta herjasi tuota suoritinta. Suoritin on Intel Celeron CPU 2.66 GHz tai jotain sinne päin. Ja itse en ole koneita koskaan rakennellut, joten se on ihan täyttä hepreaa... =) Juu ja sanoi se ohjelma että suojattu käynnistys ei ole yhteen sopiva koneeni kanssa, mutta sitä ei ilmeisesti tarvitse välttis käyttää!?
http://fi.wikipedia.org/wiki/NX-bitti tuolle NX:lle Jossain emolevyissä tuo NX-tuki on voitu ottaa pois päältä BIOS:in kautta, joten sieltä kannattaa tarkistaa asia varmuuden vuoksi http://helpdeskgeek.com/wp-content/pictures/2012/06/nx-feature.jpeg
Saakos tarkempaa apua/neuvoja jos ei onnistu?! Enpä taida olla kauhia bittinikkarikaan. Tuon koneen biosissa en ole ollut koskaan. Enkä vuosiin minkään muunkaan!
Kun kone käynnistyy niin ruudulla pitäisi näkyä BIOS:in tekstejä ja tuossa vaiheessa kun painaa Delete-näppäintä niin pääsee BIOS:in asetuksiin. Delete-näppäimen sijaan BIOS:iin voi päästä myös jollain muulla näppäimellä, joka kyllä yleensä lukee tuossa alussa. Emolevyn ohjekirjasta voi katsoa ennakkoon mistäpäin BIOS:ia tuo NX-asetus löytyy. Jos ei tiedä emolevyn valmistajaa tai mallia niin sen voi tarkistaa esim. CPU-Z -ohjelman Motherboard-välilehden kautta.
Prossus on hyvin todennäkösesti Celeron 330 joka ei tue Execute disable bittiä (Intelin termein NX). Samasta prossusta löytyy eri versioita pari. - Celeron 330J tukee NX bittiä. - Celeron 331 tukee NX bittiä ja 64-bit käskykantaa. Tässä nähdään miks Inteliä ei kantsi ostaa.
Joku antiikkinen halpisprossu ei tue uusinta käyttistä: Inteliä ei kannata ostaa. Kantsii miettiä, onko sulla oikeasti mitään pointtia, vaan teetkö itsestäsi ja pointistasi vaan naurunalaisen.
Ellet oo huomannu, historia toistuu usein. Hommaa 50 euron AMD:n prossu: siinä on hyvin todennäkösesti kaikki olennaiset ominaisuudet. Hommaa Intelin 300 euron prossu, hups, siitä puuttuu jotain olennaista. Luulis et 300 euron prossussa olis kaikki ominaisuudet mitä tarjota. http://ark.intel.com/products/75123/Intel-Core-i7-4770K-Processor-8M-Cache-up-to-3_90-GHz Oho, tosta puuttuu vaikka mitä. Otetaan rinnakkaismalli http://ark.intel.com/products/75122/Intel-Core-i7-4770-Processor-8M-Cache-up-to-3_90-GHz Alkaako aukeemaan? AMD:lla ei tarvitte miettiä tollasia.
Aika moni koska merkkikoneisiin laitetaan noita 4770 prossuja? Sama i5-4440 tai i5-4670. Sellaset mitä merkkikoneisiin laitetaan on todennäkösesti keskiverto-ostajalle olennaisia.
Eh? Isot brändit tilaavat kerroinlukittuja, koska niitä saa halvemmalla, ja koska kellottamista ei kuitenkaan tarjota. Kysymys kuuluu edelleenkin, mikä noista puuttuvista ominaisuuksista on olennainen keskiverto-ostajalle?
Meinaat et noita ominaisuuksia tarvii kasattujen koneiden ostajat vähemmän ku merkkikoneiden ostajat? Vt-d vois olla monelle olennainen. Joka tapauksessa voisit avata tota logiikkaa. Prossusta pois kerroinlukko = enemmän niille jotka hommaa kasatun koneen joten tarjotaan huonommat ominaisuudet. Sit peruskäyttäjille jotka hommaa merkkikoneen tarjotaan kaikki. Intelin logiikkaa. Ton takia AMD kantsii ostaa. Harvoin tarvittee miettii myöhemmin tukiko prossu sitä ja tätä.
Kunhan nyt ehtisin tuon vanhan koneen kimppuun sen verran että ehtisin tutkia mikä toi prosessori oikein on. Siis pelkkä Celeron vai löytyykö kirjaimia perästä tai tutkimaan onko siellä asetuksissa mahdollista kytkeä tuota NX:ää päälle. Tämä keskustelu meni vallan mielenkiintoiseksi... Siis näiden prosessori juttujen osalta. Kuulostaa vähän siltä että pitäisikö autossa olla Bosch:n vai NGK:n sytytystulpat. =) Joka tapauksessa tuo kone on ostettu "rakennettuna" kotikäyttöä varten, 9:n vuotta sitten, joten hyvin on aikaa kestänyt tuokin ja jos ei XP olisi vanhentunut siellä se vieläkin potkisi. Siksi sitä kyselin että jos tuo win 8, siellä pyörisi niin jatkaa saisi konevanhus työntekoa. Mitenkäs nyt suun panen, kun menin tilaamaan uuden kannettavan ja pahus siinäkin on prossu inteliltä?! Joku i5 3230M, jonka joku heti sanoo satavuotta sitten vanhentuneeksi.... Pahus kun en noista mitään ymmärrä, keskiverto kun olen. Kiinnostus kuitenkin heräsi!! Ja itse ottaisin ne NGK:n sytytystulpat! =D
Voi jumankauta. Kommentissani ylläoleva väite ja allaoleva kysymys eivät liity mitenkään toisiinsa, en koskaan väittänyt niin, enkä ymmärrä, miksi kukaan luulisi niin. Koska? Tarjoaako AMD saman ominaisuuden kaikille moderneille prosessoreilleen? Tarjoaako AMD kaikki i7-4770:n ominaisuuslistalla olevat ominaisuudet? Ja linkeillä varustettuna kiitos. BPVest on Afterdawnin oma AMD-fanipoju ja vannoutunut Intel-vihaaja, kenen kommentteihin ei tarvitse juuri uhrata ajatuksen puolikastakaan.
Virtualisoinnilla voi tehdä monta asiaa. Minkä takia Intel tarjoo tollasta peruskäyttäjille mut ei tehokäyttäjille? AMD:n A-sarja ja FX-sarja tukee kaikissa prossuissa. Ei tue koska vt-d:ta vastaava on AMD:lla eri nimellä (IOMMU). Eikä näyttiskään oo sama prossuissa. Google löytää helposti. Monien kehuma Intel kusettaa asiakkaita joka käänteessä. Kai sitä saa haukkua? Totuushan on se et kantsii hommata AMD ellei haluu jatkossa kärsii siitä et prossu ei tuekaan jotain ominaisuutta. AMD:n halpaprossuissaki on olennaiset ominaisuudet. Intelin prossuissa homma menee arvalla. Tässä ketjussa sen näkee. AMD:n "vastaavalla" prossulla ei olis totakaan ongelmaa.
Microsoft confirms some older AMD processors do not support Windows 8.1 http://www.neowin.net/news/microsoft-confirms-some-older-amd-processors-do-not-support-windows-81 Hyvä valinta. On se hyvä että softat vaativat välillä uutta rautaakin. 9 vuotta on pitkä aika tietsikoissa. Tuolla juttua Win8.1 : n prossun ominaisuuksista: http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows-8/what-is-pae-nx-sse2
Windows 8 toimii, Windows 8.1 ei. Melkosta menoo Mikrosoftilta pistää service packiin tollasta roskaa. Toi tosin koskee vaan vanhempia AMD dual coreja. Lisäks toi koskee vaan 64-bit versioo. Tosta ylemmästä päästään siihen et Windows 8.1 ei tue Core 2 Duo/Quad prossuja. Niitä en sanois antiikkisiks halpaprossuiks. AMD toimii tässäki selkeesti paremmin.
@riisoke Minkäslaista käyttöä masiinalla on noin yleisesti...? Saisi nuo vaatimukst ohjelmille yms. e. On taas tuota vänkäystä leirien kesken. Huoh. Kyllä aivan normikäytöllä kumpikin suoritin on aivan ok. Jos se läppäri toimii niin kaikki on hyvin, ei niitä kannata sen kummenmmin tuumailla, imho. Tuolla on ketjua kädenvääntöä varten. Toki katsellaan mielenkinnolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan kummassakin leirissä mutta mennään nyt näillä romppeilla mitä kaupan hyllyllä on. Aina on pioneereja kun uutta komponenttia pukkaa, toki pitääkin vaatia tehokkaampaa, mielellään energiaystävällistä ja jopa mullistavaa tekniikkaa joka on jopa kuluttajan lompakolle soveltuvaa... eli kompromisseja jossain määrin suorittimetkin ovat, imo. Huippuvehje varmasti on keksitty jo ajat sitten mutta kuluttajalle maksaa enemmän kuin useampi purkki hunajaa. Vertaus tuokin.